Νότια Κρήτη

1821-2021: «Ας είμαστε μονοιασμένοι για την πατρίδα»: Το Μήνυμα Γιάννη Μαθιουδάκη για την 25η Μαρτίου

1821-2021: «Ας είμαστε μονοιασμένοι για την πατρίδα»: Το Μήνυμα Γιάννη Μαθιουδάκη για την 25η Μαρτίου

A-
A+
24/03/2021 | 10:31

Την ανάγκη για «εθνική ομοψυχία που θα μας ενώνει πάντα απέναντι στις δυσκολίες και τα προβλήματα που ποτέ δεν παύει να αντιμετωπίζει μια χώρα» επισημαίνει σε Μήνυμα του για τον Εορτασμό της 25ης Μαρτίου ο Γιάννης Μαθιουδάκης, επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης, Δήμου Φαιστού,  «Ο Τόπος Μας Μπροστά».

Αναλυτικά, στο Μήνυμα του ο κ. Μαθιουδάκης αναφέρει τα εξής:

«Ο φετινός εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου, που συμπίπτει  με τα 200 χρόνια από την κήρυξη της Επανάστασης του 1821, θα πρέπει να αποτελέσει για όλους τους Έλληνες την ευκαιρία για να συναισθανθούμε την δύναμη του έθνους μας που, όπως η Ιστορία μας έχει καταγράψει, ξέρει να μάχεται, να αναγεννιέται και να προχωρά μπροστά!

Αυτή η, απολύτως δικαιολογημένη, εθνική μας υπερηφάνεια πρέπει να γίνει και εθνική ομοψυχία για να μας ενώνει πάντα απέναντι στις δυσκολίες και τα προβλήματα που ποτέ δεν παύει να αντιμετωπίζει μια χώρα η οποία πρέπει να δίνει  διαρκώς μάχες σε κάθε τομέα, στα εθνικά θέματα, στην υγεία, στην οικονομία, στην διαρκή προσπάθεια για πρόοδο και ευημερία. Ο διχασμός υπήρξε πάντα η πιο μεγάλη πληγή στο σώμα του έθνους μας που πρέπει να κλείσει οριστικά για να μην αιμορραγεί η χώρα. Η πιο σπουδαία «διαθήκη», ως πολύτιμη συμβουλή και παραίνεση για όλους τους Έλληνες, είναι τα τελευταία λόγια ενός κορυφαίου αγωνιστή της Επανάστασης του 1821 του Γεωργίου Καραϊσκάκη προς τους οπλαρχηγούς: «Εγώ πεθαίνω, αλλά εσείς να είστε μονοιασμένοι να βαστήξετε την πατρίδα…». Αυτό είναι και το Μήνυμα της Παράταξης μας για όλους μας: «Ας είμαστε μονοιασμένοι για την Ελλάδα μας»!