Αυτοδιοίκηση

Αξιοποιούνται τα χρήματα του Υπουργείου για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας στην Ιεράπετρα

Αξιοποιούνται τα χρήματα του Υπουργείου για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας στην Ιεράπετρα

142.000€ για δημιουργία νέων δικτύων για υδροδότηση περιοχών, καθώς και 88.000€ για νέες δεξαμενές.

A-
A+
10/07/2018 | 10:59

Στις πρόσφατες επαφές που είχε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας με το Υπουργείο Εσωτερικών απέσπασε το ποσό των 142.000€ για τη δημιουργία νέων δικτύων για υδροδότηση περιοχών, καθώς και 88.000€ για νέες δεξαμενές.

Ήδη αυτό το διάστημα προχωρούν οι διαδικασίες τοποθέτησης των παραπάνω, σύμφωνα με τις ανάγκες που έχουν καταγραφεί σε κάθε περιοχή. Στο Ράδιο Λασίθι το πρωί της Δευτέρας, ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων Κ. Λουτέτης αναφέρθηκε σε αυτήν την εργολαβία κάνοντας μνεία στην αποκατάσταση υδροδότησης περιοχών με την τοποθέτηση δεξαμενών και δικτύων.

Πιο συγκεκριμένα, θα τοποθετηθεί μια δεξαμενή 50 κυβικών στην περιοχή Γαβρίλη, κοντά στο Μύρτος, μαζί με νέα δίκτυα για την υδροδότηση του οικισμού. Άλλη μία της ίδιας χωρητικότητας θα τοποθετηθεί κοντά στο φράγμα Μπραμιανών για να αποκτήσουν νερό αρκετά σπίτια που είναι σε αυτήν την πλευρά.

Στο Σελάκανο θα τοποθετηθεί επίσης μια νέα χωρητικότητας 200 κυβικών καθώς και όλο το απαραίτητο δίκτυο για τη μεταφορά του νερού. Όσο για την περιοχή Καημένη που βρίσκεται δυτικά από το Κεντρί, θα τοποθετηθούν νέα δίκτυα μεταφοράς νερού προς τον οικισμό με τη βοήθεια της έτοιμης και αναξιοποίητης εδώ και χρόνια δεξαμενής που παρέμενε άδεια λόγω της απουσίας του δικτύου.

Επίσης, χρηματικό ποσό θα διατεθεί για να αντικατασταθεί ένα μέρος του δικτύου στην Κάτω Μερά Ιεράπετρας που συχνά παρατηρούνται ζημιές, καθώς και σε ένα σημείο στην επέκταση του σχεδίου της πόλης.