επικαιρότητα

Επιστολή από τον Δήμαρχο Γόρτυνας Νίκο Σχοιναράκη

Επιστολή από τον Δήμαρχο Γόρτυνας Νίκο Σχοιναράκη

Υποψήφιος Δήμαρχος Μ.Κοκολάκης "πηγαίνει" στα δικαστήρια το Δήμο που διεκδικεί

A-
A+
13/05/2019 | 13:56

Ανακοίνωση από τον Δήμαρχο Γόρτυνας Νίκο Σχοιναράκη σχετικά με την δικαστική διαμάχη του υποψηφίου Δημάρχου Μιχάλη Κοκολάκη με τον Δήμο Γόρτυνας:

“Ο υποψήφιος δήμαρχος Μ. Κοκολάκης πηγαίνει στα δικαστήρια το δήμο Γόρτυνας διεκδικώντας χρήματα από παράνομες αναθέσεις από το 2006 προς την εταιρεία του ΑΦΟΙ Κοκολάκη Α.Ε.

Είναι πρωτοφανές, ο υποψήφιος δήμαρχος Μιχάλης Κοκολάκης βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη με το δήμο Γόρτυνας και

Διεκδικεί 52.970,14€ από παράνομες  αναθέσεις που ο τότε δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας είχε αναθέσει στην οικογενειακή τους εταιρεία ΑΦΟΙ Κοκολάκη ΑΕ. Αυτό είναι το πλέον παράνομο μιας και υπήρχε συγγένεια Α΄ βαθμού.

Εφαρμόζοντας κοινώς την πρακτική «Γιάννης κερνάει Γιάννης πίνει», ο τότε δήμαρχος ανέθετε στην εταιρεία των τέκνων του προμήθειες σκυροδέματος. Για τις παράνομες αυτές αναθέσεις υπάρχει καταδικαστική απόφαση και μάλιστα αμετάκλητη γιατί:

  1. αφενός μεν έγιναν κατόπιν απαγορευμένης κατάτμησης έργου που αφορούσε την ίδια κοινότητα δηλαδή της Αγίας Βαρβάρας, και
  2. αφετέρου δε, αφορούσε στην απευθείας ανάθεση από τον πρώην δήμο Αγίας Βαρβάρας προς την εταιρεία ΑΦΟΙ Κοκολάκη ΑΕ κατά παράβαση του νόμου καθώς δήμαρχος και ανάδοχη εταιρεία συνδεόταν με συγγένεια Α΄ βαθμού.

Ο κ. Κοκολάκης παραδέχτηκε σε πρόσφατο debate στο ΚΡΗΤΗ tv ότι συνεχίζει να αξιώνει το χρηματικό ποσό της παράνομης ανάθεσης παρά την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ηρακλείου 635/2016, η οποία απέρριψε την αγωγή της εταιρείας στο σύνολό της.

Μάλιστα κατά της απόφασης αυτής έχει ασκηθεί έφεση από την εταιρεία ΑΦΟΙ Κοκολάκη Α.Ε. η συζήτηση της οποίας , μετά από αναβολή, έχει οριστεί 11/2/2020.

Είναι το πλέον οξύμωρο να φιλοδοξείς να διοικήσεις ένα Δήμο και ταυτόχρονα να τον πηγαίνεις στα δικαστήρια διεκδικώντας χρήματα από παράνομες αναθέσεις προς την εταιρεία σου.

Πρέπει να αναρωτηθεί ο δημότης για ποιο λόγο διεκδικεί τη δημαρχεία ο κ. Μ. Κοκολάκης, για να υπηρετήσει το δήμο ή για να ικανοποιήσει τις οικονομικές του απαιτήσεις και να υλοποιήσει  τα επενδυτικά του σχέδια;”