Αυτοδιοίκηση

Συνάντηση αυτή την ώρα Αρμουτάκη-Εργαζομένων με Γρηγοράκη

Συνάντηση αυτή την ώρα Αρμουτάκη-Εργαζομένων με Γρηγοράκη

Επί τάπητος τα προβλήματα του Κέντρου Υγείας Μοιρών

A-
A+
26/11/2014 | 12:24

Σήμερα στη μία το μεσημέρι πρόκειται να γίνει τελικά στα γραφεία της ΔΥΠΕ Κρήτης η συνάντηση του Δημάρχου Φαιστού κ. Γιώργου Αρμουτάκη, της διοίκησης των εργαζομένων του Κέντρου Υγείας Μοιρών και της Δ/ντριας κας. Κατερίνας Τσικαλά με τον Διοικητή κ. Αντώνη Γρηγοράκη σε μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση για τα θέματα που απασχολούν την υγεία στη Μεσαρά. 

Η συνάντηση αυτή είναι η δεύτερη που γίνεται μέσα σε διάστημα ενός περίπου μήνα από την τελευταία επίσκεψη του κ. Γρηγοράκη στις Μοίρες, προέκυψε ωστόσο, καθώς νέα δεδομένα επέβαλαν την άμεση κινητοποίηση των τοπικών φορέων και των εργαζομένων του Κ.Υ. Μοιρών, που θορυβημένοι συγκάλεσαν Γενική Συνέλευση την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου για να καθορίσουν την στάση τους.

Από τη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στο Κ.Υ.Μοιρών. Ο Δήμαρχος, κ. Αρμουτάκης, η Αντιδήμαρχος κα. Τιτάκη και όρθια αριστερά η Πρόεδρος των Εργαζομένων κα. Μαρία Πότση

Από τη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στο Κ.Υ.Μοιρών. Ο Δήμαρχος, κ. Αρμουτάκης, η Αντιδήμαρχος κα. Τιτάκη και όρθια αριστερά η Πρόεδρος των Εργαζομένων κα. Μαρία Πότση

Διεκδίκηση για το ασθενοφόρο

Αφορμή για την κινητοποίηση στάθηκε σχετικό αίτημα που διατυπώθηκε από τον Δήμαρχο Αρχανών- Αστερουσίων κ. Μανόλη Κοκοσάλη για παραχώρηση του ασθενοφόρου του Κέντρου Υγείας Μοιρών και του οδηγού, προκειμένου να καλύπτονται βάρδιες και να εξυπηρετούνται ανάγκες του Κέντρου Υγείας Χάρακα, τη στιγμή που υπάρχει διαθέσιμο ένα ασθενοφόρο και τέσσερις οδηγοί στο Χάρακα, όπως ειπώθηκε κατά τη διάρκεια της Συνέλευσης.

Άμεση υπήρξε η αντίδραση του Δημάρχου κ. Αρμουτάκη ο οποίος επικοινώνησε διαδοχικά τόσο με τον Δήμαρχο Αρχανών-Αστερουσίων, χαρακτηρίζοντας “άστοχη” και “αντιδεοντολογική” την ενέργεια του, αλλά και με τον κ. Γρηγοράκη και τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ κ. Παπαγιαννίδη στους οποίους εξέφρασε την αντίθεσή του σε κάθε απόπειρα απομάκρυνσης του μοναδικού ασθενοφόρου από το Κ.Υ. Μοιρών.

“Με ενόχλησε το έγγραφο που ζητά να παραχωρήσουμε εμείς το μοναδικό ασθενοφόρο που έχει το Κ.Υ. Μοιρών” δήλωσε ο κ. Αρμουτάκης και συνέχισε “είμαστε το μοναδικό Κέντρο Υγείας που καθημερινά δεχόμαστε μεγάλο όγκο περιστατικών και γίνεται πραγματικός αγώνας για να μπορέσει το προσωπικό να ανταποκριθεί. Δεν ξέρω αν ήταν απειρία ή σκοπιμότητα η κίνηση αυτή, με βρίσκει πάντως κάθετα αντίθετο. Μέχρι εδώ ήταν…… Δεν πρόκειται να ανεχθώ άλλη υποβάθμιση, ακόμα κι αν χρειαστεί να κλειδώσω το ασθενοφόρο στο πάρκιγκ των οχημάτων του Δήμου» σημείωσε ο Δήμαρχος φανερά αγανακτισμένος.

 Έλλειψη προσωπικού  

Προβληματισμός εκφράστηκε και για την έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού καθώς λήγει ο χρόνος παραμονής τεσσάρων νοσηλευτριών που βρίσκονται στο Κ.Υ. Μοιρών με μετακίνηση, οι τρεις από το Βενιζέλειο και η μια από το ΠΑΓΝΗ. Αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον κ. Γρηγοράκη να κατατεθεί αίτημα ανάκλησης της μετακίνησής τους και παράταση της παραμονής τους- έστω και για δύο τρίμηνα όπως ορίζει ο νόμος- προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες και των περιφερειακών ιατρείων των Αγίων Δέκα και του Ζαρού.

Μεταξύ άλλων θα τεθούν επί τάπητος το ζήτημα της στελέχωσης του Κ.Υ. Μοιρών με γιατρούς ειδικοτήτων αλλά και του Πολυδύναμου ιατρείου Τυμπακίου, που είναι έτοιμο και σύντομα θα μπορεί να τεθεί σε λειτουργία, η προμήθεια αναλώσιμου υλικού και υλικού εργαστηρίων, το θέμα του κλιβάνου που παραμένει εκτός λειτουργίας και άλλα ζητήματα που αφορούν τις υποδομές υγείας στη Μεσαρά.

Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι του Κέντρου Υγείας Μοιρών που θα εκπροσωπηθούν στη συνάντηση από την Πρόεδρο κα. Μαρία Πότση θα ζητήσουν από τον κ. Γρηγοράκη την ικανοποίηση των ανωτέρω αιτημάτων και την ενεργοποίησή του προκειμένου να χαρακτηριστεί το Κέντρο Υγείας Μοιρών “άγονο” όπως έχει συμβεί με τα αντίστοιχα Κέντρα Υγείας της Βιάννου και του Χάρακα, γεγονός που θα παρέχει κίνητρα στους γιατρούς να επιλέξουν την περιοχή, ώστε να εκλείψει το πρόβλημα με τις κενές θέσεις λόγω μη εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Από την επίσκεψη Γρηγοράκη στο Κ.Υ. Μοιρών

Από την επίσκεψη Γρηγοράκη στο Κ.Υ. Μοιρών

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.