Νότια Κρήτη

Τα στελέχη του “ΑΚΟΜΜ Ψηλορείτης” στο Δήμο Γόρτυνας

Τα στελέχη του “ΑΚΟΜΜ Ψηλορείτης” στο Δήμο Γόρτυνας

Σε διαβούλευση τα έργα της νέας προγραμματικής περιόδου

A-
A+
07/06/2016 | 8:55

Συνάντηση διαβούλευσης για το CLLD LEADER του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης περιόδου 2014-2020 με στελέχη της Αναπτυξιακής Εταιρείας «ΑΚΟΜΜ Ψηλορείτης», είχαν  πριν λίγες μέρες στο Δημαρχείο Γόρτυνας ο Δήμαρχος Νίκος Σχοιναράκης και οι αντιδήμαρχοι Ρούβα Αντώνης Πρινιανάκης και Αγίας Βαρβάρας Ανωγειανάκη Βαρβάρα.

Την αναπτυξιακή εταιρεία «ΑΚΟΜΜ Ψηλορείτης» με έδρα τα Ανώγεια, εκπροσώπησαν ο Διευθυντής κ. Πατακός Δημήτρης και η συντονίστρια των προγραμμάτων κα. Βρέντζου Εύη. Η συζήτηση αφορούσε το σχεδιασμό της νέας προγραμματικής περιόδου και την υποβολή προτάσεων έργων για ένταξη στο εν λόγω πρόγραμμα, που θα συνοδεύονται από ώριμες μελέτες και θα αφορούν τις ορεινές περιοχές και κυρίως τη Δημοτική Ενότητα του Ρούβα.

 

μονοπάτια

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Άξονες δράσης 

Οι άξονες στους οποίους θα έχει τη δυνατότητα να κινηθεί η δημοτική αρχή και να υποβάλλει προτάσεις έχουν σχέση με το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής όπως και με παρεμβάσεις πολιτιστικού χαρακτήρα.

Συγκεκριμένα οι προτάσεις που θα υποβληθούν μπορεί να αφορούν :

  • αντικατάσταση  δικτύων ύδρευσης-άρδευσης- αποχέτευσης
  • μελέτες αποχετευτικών, μελέτες διαχείρισης λυμάτων και βιολογικών καθαρισμών
  • αγροτική οδοποιία – κτηνοτροφικό δίκτυο
  • αναβάθμιση χώρων, διαμόρφωση χώρων αναψυχής και παιδικών χαρών- αναπλάσεις
  • δημιουργία εκθεσιακών χώρων τέχνης και πολιτισμού

Προθεσμία υποβολής των προτάσεων για ένταξη στο Πρόγραμμα θα δοθεί μέχρι τα τέλη Ιουνίου, ενώ τις επόμενες ημέρες θα προγραμματιστεί ενημερωτική ημερίδα που θα γίνει στη Γέργερη, καθώς στο πρόγραμμα προτάσεις χρηματοδότησης μπορούν να υποβάλλουν και ιδιώτες και μάλιστα δεν είναι υποχρεωτικό οι ίδιοι να προέρχονται από την περιοχή, αρκεί η επένδυσή τους να έχει ως έδρα την περιοχή δράσης του προγράμματος.

Σημειωτέον ότι το ύψος των μελετών που θα υποβληθούν δεν θα πρέπει να ξεπερνούν τα 600.000 ευρώ και να βρίσκονται σε τελικό στάδιο όσον αφορά τις απαραίτητες μελέτες.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Γόρτυνας κ. Νίκος Σχοιναράκης πρόκειται για ένα πρόγραμμα που αφορά κατεξοχήν ορεινούς Δήμους μέσα από το οποίο και στο παρελθόν έχουν χρηματοδοτηθεί πολύ σημαντικές περιβαλλοντικές δραστηριότητες. Αυτή τη φορά υπάρχει η σκέψη να υποβληθεί πρόταση που θα αφορά την βελτίωση του δρόμου Απομαρμά- Ράφτη, αρκεί να μην ξεπερνά το κόστος των 600.000 ευρώ που υπάρχει ως πλαφόν και εφόσον επικροτηθεί ως πρόταση και από τους τοπικούς εκπροσώπους της περιοχής, με τους οποίους τις επόμενες μέρες θα γίνει η απαραίτητη διαβούλευση, ώστε να οριστικοποιηθούν οι προτάσεις.