Ελλάδα

Διαδηλώσεις και μεταναστευτικές ροές

Διαδηλώσεις και μεταναστευτικές ροές

A-
A+
11/12/2019 | 13:29

Γράφει ο: Ιωάννης Μανιαδάκης*

Να συγχαρούμε για τις πρώτες 100 μέρες διακυβέρνησης. Εφαρμόζεται ο νόμος στα Εξάρχεια, στην ΑΣΟΕ και  σε άλλα  συμβολικά σημεία της παραβατικότητας, όπως  και γενικότερα. Όμως υπάρχουν δύο μελανά σημεία  της καθημερινότητας. Διαδηλώσεις και πορείες σε καθημερινή βάση στο κέντρο της Αθήνας,  με συνέπεια ατέλειωτες ουρές αυτοκινήτων . Η μισή περίπου Ελλάδα  να χάνει ώρες εργασίας,  να ταλαιπωρείται. Ποιοί το κάνουν; Μια χούφτα αριστεροί και  άλλες υποκινούμενες κατηγορίες.

Οι πορείες και  διαμαρτυρίες, με τα πανό και τα πλακάτ των ολίγων, να σταματήσουν  να καλύπτουν τα οδοστρώματα ,  να ταλαιπωρούν τους πολλούς. Θα μπορούσαν να γίνουν στάσιμες πχ. στις πλατείες Κοραή, Κοτζιά, Κλαυθμώνος, έξω από τα Προπύλαια,  Όχι να κλείνουν τους δρόμους και μόνο σε ειδικές περιπτώσεις μέρος του οδοστρώματος , χωρίς να παρακωλύεται η κυκλοφορία.

Σχετικά με τις μεταναστευτικές ροές, που δημιουργούν ή εγκυμονούν πληθώρα κινδύνων στο εσωτερικό της χώρας. Ιδιαίτερα με την απελευθέρωση  τζιχαντιστών , θα πρέπει να δώσει μήνυμα η Κυβέρνηση, σε όλο τον κόσμο, ότι τα σύνορα χωρίς άδεια εισόδου κλείνουν. Έτσι και οι αφίξεις , θα μειώνονται μέχρι ελαχιστοποίησης. Έτσι δεν θα απειλεί ο Ερντογάν, ότι θα αφήσει να έλθουν 4 εκατομμύρια. Οχι ευαισθησία και δημοκρατικότητα στα θέματα αυτά , διότι  δημιουργούνται  τεράστια προβλήματα εγκληματικότητας, υγείας, στεγαστικών δομών,   αλλοίωση του ελληνικού πληθυσμού, αύξηση διαμαρτυριών των Ελλήνων.  Δεν μπορούν να πλουτίζουν οι ΜΚΟ, με  αδιαφανείς δραστηριότητες , σε βάρος των πολιτών και της χώρας. Η χώρα μας  έχει τα δικά της προβλήματα. Ας δούμε πώς κάνουν η Βουλγαρία, Ιταλία, Γαλλία,  Ισπανία, Πορτογαλία.  Ας μεταφερθούμε στη διετία 2012-2014 με κυβέρνηση Ν.Δ. Υπήρχαν  δικτατορικά κράτη και πολεμικές συγκρούσεις, σε κράτη της Μέσης Ανατολής. Οι ροές στη χώρα μας όμως, ήταν πολύ λιγότερες. Προφανώς είχε γίνει γνωστόν στην παγκόσμια κοινότητα,  ότι στην Ελλάδα υπάρχει ουσιαστικός έλεγχος . Όσοι κατάφερναν να εισέλθουν, μεταφέρονταν σε κλειστά γήπεδα στους πρόποδες της Πάρνηθας, που  λειτουργούσε  έλεγχος. Με  έρευνα πιστοποιητικών προέλευσης, ποινικού μητρώου, υγείας κλπ. Δυστυχώς η Ν.Δ σήμερα κληρονόμησε, από τον ΣΥΡΙΖΑ ένα “ξέφραγο αμπέλι”, από τον Έβρο μέχρι τη Ρόδο,  σαν να είναι τουρίστες. Κρατικές  υπηρεσίες , κυρίως στα νησιά του Αιγαίου, να τους υποδέχονται, αυτό πρέπει να σταματήσει.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη δήλωσε προ μηνός ότι η κατάσταση δεν είναι διαχειρίσιμη. Δεν θα είναι διαχειρίσιμη, αν δεν δοθεί το μήνυμα  στο εξωτερικό ότι τα σύνορα  της Ελλάδας είναι κλειστά  χωρίς άδειες εισόδου , στους δε εισερχομένους, να γίνεται το ταχύτερο δυνατόν έλεγχος απόδοσης ασύλου στους δικαιούχους και άμεσες επιστροφές στις χώρες τους,  στους μη δικαιούχους. Ο  Πρωθυπουργός πρόσφατα έτυχε άρνησης , από τους 27 της ΕΕ,  για τον  καταμερισμό απορρόφησης 5.000 “ασυνόδευτων ανηλίκων”. Να παύσουμε να εφαρμόζουμε ευρωπαϊκές και διεθνείς συμφωνίες , περί υποδοχής  και προστασίας της παράνομης μετανάστευσης, αφού  οι πρωτοπόρες της οικονομίας  χώρες της Ευρώπης και όχι μόνον,  αδιαφορούν γι’ αυτές. Δεν θα είμαστε εμείς Βασιλικότεροι του Βασιλέως.

 *Ο κ. Γιάννης Μανιαδάκης είναι Δικηγόρος στον Άρειο Πάγο