επικαιρότητα

Ηράκλειο: Στέγη για όλους τους Φοιτητές- Χρήματα για τις πρώτες ανάγκες

Ηράκλειο: Στέγη για όλους τους Φοιτητές- Χρήματα για τις πρώτες ανάγκες

Δέσμευση της κυβέρνησης για την άμεση επούλωση των πληγών

A-
A+
24/09/2018 | 18:26

Την δέσμευση της κυβέρνησης για την άμεση επούλωση των πληγών που προκάλεσε η καταστροφική πυρκαγιά στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ηράκλειο, ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου, στο πλαίσιο της έκτακτης σύσκεψης στην Περιφέρεια Κρήτης.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή τοπικών φορέων, υπηρεσιών και πολιτικών παραγόντων ενώ κύριο θέμα ήταν τα μετρά που θα παρθούν για τους φοιτητές της εστίας που κάηκε στην πυρκαγιά που ξέσπασε στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Ο κ. Γαβρόγλου, παίρνοντας πρώτος το λόγο, διεμήνυσε πως πριν φύγει από το νησί πρέπει να έχει λυθεί το θέμα της στέγασης με σαφήνεια.

“Έχει εξασφαλιστεί ένας αριθμός δωματίων για τους φοιτητές αλλά δεν αρκεί.”,είπε ο Υπουργός ενώ ανακοίνωσε πως ένα ποσό θα δοθεί για τις άμεσες ανάγκες των φοιτητών.

Μάλιστα, δεσμεύτηκε πως θα εξεταστεί και το ενδεχόμενο ενός επιδόματος για τους φοιτητές.

Το Υπουργείο θα αναλάβει τα έξοδα μετακίνησης του μοναδικού εργαστηρίου του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας, είπε.

“Έχουμε τα κονδύλια για τη στέγαση των φοιτητών. Έχουν βρεθεί ήδη 35 δωμάτια, μένουν άλλα τόσα. Οι μισοί μπορούν να πάνε σε ένα ξενοδοχείο και οι άλλοι μισοί σε άλλο.”, πρόσθεσε.

Η εξέλιξη αυτή προέκυψε έπειτα από ενδελεχείς ελέγχους της πρυτανικής αρχής για τις συνθήκες διαβίωσης των φοιτητών στο δεύτερο ξενοδοχείο.

Για τις ανάγκες άμεσης αντιμετώπισης του προβλήματος στέγασης των φοιτητών αναφέρθηκε και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Οδυσσέας Ζώρας, ο οποίος μάλιστα ανέφερε πως γνωστός παράγοντας της πόλης έχει διαθέσει το ποσό των 5.000 ευρώ, στο ειδικό λογαριασμό που ανοίχθηκε για την στήριξη των φοιτητών.

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.