Ελλάδα

Σχολιάζοντας την επικαιρότητα

Σχολιάζοντας την επικαιρότητα

A-
A+
13/07/2021 | 14:56

Δέλτα Μαγιορκίνης

Ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης, μιλώντας για την αύξηση των κρουσμάτων, επισήμανε ότι η εξάπλωση τη μετάλλαξης Δέλτα που είναι πιο μεταδοτική, εξαπλώνεται κυρίως στους νέους που είναι ανεμβολίαστοι και ότι είναι «εξαιρετικά δύσκολο να ανακοπεί η έλευση του 4ου κύματος».

Αν οι μεταλλάξεις ακολουθήσουν όλα τα γράμματα του αλφαβήτου μας… καήκαμε μέχρι να φτάσουμε στη μετάλλαξη «ωμέγα»!

Το μάρμαρο Μητσοτάκης

«Δεν μπορώ να καταστήσω τον εμβολιασμό υποχρεωτικό. Αλλά όλοι αναλαμβάνουν πια τις συνέπειές τους. Η χώρα δεν θα ξανακλείσει για να προστατευθούν λίγοι ανεμβολίαστοι και να πληρώσει το μάρμαρο η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού πληθυσμού που είναι εμβολιασμένη», δήλωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε πρόσφατη συνέντευξή του.

Αυτό το… «μάρμαρο» κινδυνεύει να γίνει η ταφόπλακα  της οικονομίας και ημών των ιδίων…

Παράδεισος

Στο (όχι και τόσο μακρινό) μέλλον βλέπουμε την Κρήτη να αποτελεί την… Καλιφόρνια της Ευρώπης, όπου το νησί μας θα είναι περιζήτητο από συνταξιούχους διαφόρων βόρειων χωρών για να διαμένουν μόνιμα εδώ, σε ένα τόπο όπου το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου ο καιρός είναι από ανοιξιάτικος έως καλοκαιρινός.

Η… μετεγκατάσταση έχει αρχίσει και αναμένεται να κλιμακώνεται χρόνο με το χρόνο, βοηθώντας ίσως και εμάς τους ιθαγενείς να συνειδητοποιήσουμε σε τι παράδεισο ζούμε.