Ελλάδα

37ος Μαραθώνιος: Σε 200 δρομείς δόθηκαν πρώτες βοήθειες – Δύο με έμφραγμα σε κρίσιμη κατάσταση

37ος Μαραθώνιος: Σε 200 δρομείς δόθηκαν πρώτες βοήθειες – Δύο με έμφραγμα σε κρίσιμη κατάσταση

A-
A+
10/11/2019 | 15:51

Κατά την διάρκεια του 37ου Μαραθωνίου τις πρώτες βοήθειες χρειάστηκαν περίπου 200 δρομείς, εκ των οποίων οι 17 μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της Αττικής.

Η συμμετοχή σε μαραθώνιους και ιδιαίτερα αγώνες μεγάλων αποστάσεων απαιτεί ιδιαίτερα καλή προετοιμασία όπως και ειδική εξειδικευμένη διατροφή, που θα προετοιμάσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον δρομέα.

Πολλοί είναι εκείνοι, που κάθε χρόνο δεν καταφέρνουν να φτάσουν στη γραμμή του τερματισμού λόγω εξάντλησης ή απρόοπτων κατά την διαδρομή.

Φέτος, περίπου 200 δρομείς χρειάστηκαν τις πρώτες βοήθειες καθώς αντιμετώπισαν είτε αναπνευστικά είτε ορθοπεδικά προβλήματα. Στο μεταξύ, ο βροχερός καιρός δυσκόλεψε τους δρομείς καθώς ο δρόμος γλιστρούσε αρκετά.

Από τα 200 άτομα, οι 17 μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της πρωτεύουσας. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΕΚΑΒ, ορισμένοι μεταφέρθηκαν στο «Γεώργιος Γεννηματάς» και άλλοι στο νοσοκομείο «Σωτηρία».

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, δύο από τους 17, άνδρες άνω των 50 ετών μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με έμφραγμα και νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.