Πολιτισμός

Αστυπάλαια: Το πρώτο smoke free νησί παγκοσμίως

Αστυπάλαια: Το πρώτο smoke free νησί παγκοσμίως

Ο Δήμος Αστυπάλαιας, ομολογουμένως, πρωτοπορεί με το φιλόδοξο στόχο του αλλά όχι μόνο γι’ αυτόν.

A-
A+
09/10/2018 | 14:34

Η Ελλάδα κατατάσσεται μεταξύ των χωρών με τα υψηλότερα ποσοστά καπνιστών πανευρωπαϊκά. Η ελλιπής εφαρμογή δε του αντικαπνιστικού νόμου, καθιστά τη χώρα μας επίσης «μαύρο πρόβατο». Ωστόσο, ένα ελληνικό νησί, η Αστυπάλαια φιλοδοξεί να γίνει το πρώτο smoke free νησί, παγκοσμίως. Στόχος μάλιστα είναι αυτό να επιτευχθεί ως συνειδητή επιλογή των κατοίκων και των επισκεπτών και όχι με αστυνομικά μέτρα.

Ο Δήμος Αστυπάλαιας, ομολογουμένως, πρωτοπορεί με το φιλόδοξο στόχο του αλλά όχι μόνο γι’ αυτόν. Συμπράττει με τον πλέον αναπάντεχο εταίρο για να γίνει νησί χωρίς καπνό, με την εταιρεία Παπαστράτος.

Η επίσημη ανακοίνωση της σύμπραξης του Δήμου Αστυπάλαιας και της εταιρείας Παπαστράτος έγινε την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου, στη Χώρα του Νησιού. Στην εκδήλωση ο δήμαρχος Αστυπάλαιας, Πανορμίτης Κονταράτος και ο εμπορικός διευθυντής της Παπαστράτος, Κώστας Μουλακάκης, μίλησαν για το φιλόδοξο όραμα «Αστυπάλαια Χωρίς Τσιγάρο» (#Astypalea Smoke Free), ενώ ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, ανακοίνωσε τη προβολή της Αστυπάλαιας ως smoke free κοινότητας στην επερχόμενη παγκόσμια τουριστική έκθεση WTM στο Λονδίνο, στις 5-7 Νοεμβρίου.

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.