Αγροτικά

Εκατοντάδες αιτήσεις υποβλήθηκαν για το μέτρο των Ομάδων και Οργανώσεων Παραγωγών

Εκατοντάδες αιτήσεις υποβλήθηκαν για το μέτρο των Ομάδων και Οργανώσεων Παραγωγών

Συνολικά 206 αιτήσεις στήριξης υποβλήθηκαν προς ένταξη στην 1η Πρόσκληση του Μέτρου 9.

A-
A+
08/10/2018 | 13:53

Συνολικά 206 αιτήσεις στήριξης υποβλήθηκαν προς ένταξη στην 1η Πρόσκληση του Μέτρου 9 «Σύσταση Ομάδων και Οργανώσεων Παραγωγών» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014 – 2020.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, με αφορμή τη λήξη της προθεσμίας για ένταξη στο μέτρο, η συνολική δαπάνη των αιτήσεων ανέρχεται στα 41.191.438,61 ευρώ και σημειώνει ότι υπερκαλύφθηκε η Δημόσια Δαπάνη της πρόσκλησης συνολικού ύψους 25 εκατ. ευρώ.

Αναλυτικότερα, υποβλήθηκαν 130 προτάσεις Φυτικής Παραγωγής συνολικής δαπάνης 25.995.916,91 ευρώ, καθώς και 76 προτάσεις Ζωικής Παραγωγής, με τη συνολική τους δαπάνη να ανέρχεται στα 15.195.521,70 ευρώ. Η αξιολόγηση των προτάσεων αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα από την αρμόδια Μονάδα Συνεργασίας και Καινοτομίας της Ειδικής Υπηρεσίας Εφαρμογής του ΠΑΑ, με στόχο να ολοκληρωθεί η διαδικασία ένταξης των εν δυνάμει δικαιούχων το ταχύτερο δυνατόν.

Αξίζει να σημειωθεί πως κάθε νέο συλλογικό σχήμα θα λαμβάνει χρηματοδότηση μέχρι και τις 100.000 ευρώ ετησίως, ενώ στόχος του μέτρου είναι η συσπείρωση των παραγωγών σε ομάδες ή οργανώσεις στον τομέα της γεωργίας ώστε να αντιμετωπίσουν από κοινού τις προκλήσεις της αγοράς και να ενισχύσουν τη διαπραγματευτική τους δύναμη καθώς και να διευρύνουν τον αριθμό των πιθανών αγοραστών και να μειώσουν το ανά παραγωγό κόστος παραγωγής.

Dikaiologitika.gr

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.