Ελλάδα

Φέντερερ: Ο Τσιτσιπάς θα είναι ψηλά για πολύ καιρό

Φέντερερ: Ο Τσιτσιπάς θα είναι ψηλά για πολύ καιρό

Ο Tσιτσιπάς κέρδισε τον θρυλικό Φέντερερ!

A-
A+
20/01/2019 | 19:33

Φανερά απογοητευμένος, ο 37χρονος Ελβετός Ρότζερ Φέντερερ παραδέχτηκε την ανωτερότητα του Έλληνα τενίστα Στέφανου Τσιτσιπά, για τον οποίο μίλησε για άλλη μια φορά με τα καλύτερα λόγια.

«Έχασα από έναν καλύτερο παίκτη, που έπαιζε καλύτερα σήμερα», είπε αρχικά ο «βασιλιάς» που ήταν ο υπερασπιστής του τίτλου και πρόσθεσε: «Έμεινε εκεί, έμεινε ήρεμος. Αυτό δεν είναι πάντα εύκολο, ειδικά για τους μικρότερους σε ηλικία τενίστες. Μπράβο του που το κατάφερε».

Ο Φέντερερ είναι το είδωλο του Στέφανου Τσιτσιπά, αλλά εκείνος βλέπει ότι έχουν ομοιότητες στο παιχνίδι τους: «Έχει backhand με το ένα χέρι, ενώ κι εγώ είχα παλιότερα μακριά μαλλιά. Έχει περισσότερο continental grip από τους παίκτες της τωρινής εποχής. Και αυτό πάει περισσότερο προς εμένα, παρά προς τον Ράφα, ας πούμε» και συνέχισε με περισσότερα εγκώμια για τον 20χρονο τενίστα:

«Έχει κάνει καλή δουλειά εδώ και 1,5 χρόνο. Και πριν από αυτό, σίγουρα. Όμως, το να νικάς τον Τζόκοβιτς στο Τορόντο, αλλά και τους Ζβέρεφ, Άντερσον, εμένα εδώ, αυτό χρειάζεσαι για να πας στο επόμενο επίπεδο. Είναι πολύ ωραίο για αυτόν. Σίγουρα τον βλέπω να είναι ψηλά για πολύ καιρό. Ήταν μια εξαιρετική βραδιά για αυτόν».

filathlos.gr