Ελλάδα

Ξεκινά σήμερα το 5ο Thessaloniki Pride

Ξεκινά σήμερα το 5ο Thessaloniki Pride

Διαρκεί 4 μέρες και κορυφώνεται το Σάββατο στις 19:30 με τη μεγάλη παρέλαση.

A-
A+
22/06/2016 | 12:42

Με σύνθημα ΑΓΑΠΑΤΕ ΑΛΛΗΛ@Σ, λεσβίες, γκέι, αμφιφυλόφιλοι/-ες, τρανς και ίντερσεξ άνθρωποι (LGBTI), βγαίνουν στο δημόσιο χώρο και στέλνουν μήνυμα ενάντια στην ομοφοβική και τρανσφοβική ρητορική μίσους.

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, «η πρόσφατη μαζική δολοφονία στο Ορλάντο δείχνει πόσο επικίνδυνη είναι η ρητορική μίσους και σε πόσο ειδεχθή εγκλήματα μίσους μπορεί να οδηγήσει. Από το κλασικό «δε με νοιάζει αν είσαι γκέι ή λεσβία, αρκεί να μην το δείχνεις» μέχρι τα κηρύγματα μίσους ακραίων θρησκευτικών ηγετών, κάθε εχθρικός λόγος υποδαυλίζει, προτρέπει και δικαιολογεί το μίσος και τις διακρίσεις. Αντίθετα, το Thessaloniki Pride εκπέμπει μόνο αγάπη».
Χιλιάδες κόσμου αναμένεται να βρεθεί στη Θεσσαλονίκη στους χώρους του φεστιβάλ  διεκδικώντας αξιοπρέπεια και ισότητα για όλους και όλες.

Το πρόγραμμα

Το φεστιβάλ ξεκινά την Τετάρτη 22 Ιουνίου, με κοκτέιλ πάρτι στην Καλαποθάκη και το Trans Forum στο Οικόπολις.
Την Πέμπτη 23 Ιουνίου πραγματοποιείται φωτογραφική και μια εικαστική έκθεση στα καφέ μπαρ BAU’s και Άνωθεν αντίστοιχα.
Την Παρασκευή 24 Ιουνίου το PrideForum στο Δημαρχείο αναδεικνύει τα θέματα της LGBTI κοινότητας, ενώ το ίδιο βράδυ το φεστιβάλ συνεχίζεται με το καθιερωμένο υπαίθριο πάρτι στην πλατεία Χρηματιστηρίου.
Από το μεσημέρι του Σαββάτου 25 Ιουνίου το φεστιβάλ μεταφέρεται στο Λευκό Πύργο με το PrideFair. Η μεγάλη πορεία υπερηφάνειας ξεκινάει από το Λευκό Πύργο στις 19:00 και, αφού διανύσει την Τσιμισκή και τη Νίκης, καταλήγει πάλι πίσω στο σύμβολο της Θεσσαλονίκης, που φωταγωγείται στα χρώματα του ουράνιου τόξου. Το φεστιβάλ κλείνει με υπαίθρια συναυλία.