Ελλάδα

Πόλεμο με τους δικαστές άνοιξε ο Πολάκης

Πόλεμο με τους δικαστές άνοιξε ο Πολάκης

Εισαγγελική παρέμβαση για τα λεγόμενα Πολάκη περί παραδικαστικού.

A-
A+
17/06/2016 | 14:02

Μέτωπο κατά της δικαιοσύνης άνοιξε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, λέγοντας σε εκδήλωση στο Περιστέρι ότι ένα πολύ μεγάλο μέρος των δικαστών είναι στο παραδικαστικό κύκλωμα του παρελθόντος ή του παρόντος.

Παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου προκάλεσαν τα λεγόμενα του Παύλου Πολάκη, με την ανώτατη εισαγγελική λειτουργό να ζητά τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για τη διαπίστωση των καταγγελλομένων.

Ακολουθεί η εισαγγελική παραγγελία:

«Προς
Τον κ. Δημήτριο Δασούλα
Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Σας διαβιβάζουμε φύλλα ηλεκτρονικού τύπου, στα οποία περιέχονται δηλώσεις του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, σύμφωνα με τις οποίες «…….Υπάρχει μεγάλο θέμα με τη Δικαιοσύνη. Το δικαστικό σώμα απαιτεί νέο αίμα, καθώς πολλοί δικαστές είναι εξαρτημένοι και μέλη παραδικαστικών κυκλωμάτων, ένα πολύ μεγάλο μέρος των δικαστών – για να το πω κομψά – έχει δεσμεύσεις ή – για να το πω λιγότερο κομψά – είναι στο παραδικαστικό κύκλωμα του παρελθόντος ή του παρόντος» και παρακαλούμε να ενεργήσετε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση, προς διακρίβωση της βασιμότητας των καταγγελλομένων. Επίσης να ενεργήσετε οποιαδήποτε άλλη ανακριτική πράξη ήθελε κριθεί αναγκαία.
H Eισαγγελέας του Αρείου Πάγου
Ευτέρπη Κουτζαμάνη».