Ελλάδα

Σε δοχεία ελαιολάδου έκρυβαν 27.500 πλαστά κέρματα των 2 ευρώ!

Σε δοχεία ελαιολάδου έκρυβαν 27.500 πλαστά κέρματα των 2 ευρώ!

«Φρένο» σε μια τεράστια υπόθεση παραχάραξης.

A-
A+
04/08/2016 | 20:11

«Φρένο» σε μια τεράστια υπόθεση παραχάραξης που θα πλημμύριζε την δυτική Ευρώπη με κάλπικα κέρματα των 2 ευρώ, έβαλαν οι υπάλληλοι του Τελωνείου στους Κήπους του Έβρου όταν εντόπισαν το πρωτοφανές φορτίο σε ένα Ι.Χ με γερμανικές πινακίδες κυκλοφορίας!

Το ύποπτο αυτοκίνητο που είχε οδηγό έναν Τούρκο ο οποίος κατοικεί μόνιμα στη Γερμανία, πέρασε τα σύνορα από την Τουρκία αργά το βράδυ της Τρίτης έχοντας στο εσωτερικό του δοχεία με ελαιόλαδο, πάνω από τα οποία υπήρχαν συσκευασίες με ελιές. Όμως, οι τελωνειακοί υποψιάστηκαν ότι κάτι κρυβόταν κάτω από αυτά και σήκωσαν όλες τις συσκευασίες.

Έκπληκτοι, αντίκρισαν στο κάτω μέρος των δοχείων συσκευασίες οι οποίες περιείχαν συνολικά 27.577 κέρματα των 2 ευρώ! Αμέσως διαπιστώθηκε ότι τα νομίσματα ήταν κίβδηλα και ο Τούρκος οδηγός συνελήφθη. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία και οδηγήθηκε στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης, η οποία του άσκησε δίωξη για παραχάραξη και κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων και τον παρέπεμψε να απολογηθεί σήμερα στον ανακριτή.

Πηγή: Πρωτο Θεμα.gr