Ελλάδα

Σε λιμάνια και αεροδρόμια: Τετράποδοι ελεγκτές για μετρητά στις βαλίτσες

Σε λιμάνια και αεροδρόμια: Τετράποδοι ελεγκτές για μετρητά στις βαλίτσες

Σκύλοι θα ψάχνουν για μετρητά που ετοιμάζονται να «ανοίξουν φτερά» για το εξωτερικό.

A-
A+
14/07/2016 | 12:02

Σκύλοι θα ψάχνουν, σε λιμάνια και αεροδρόμια, για μετρητά που ετοιμάζονται να «ανοίξουν φτερά» για το εξωτερικό λόγω των capital controls.Ήδη έχει συγκροτηθεί επιτροπή από το ΥΠΟΙΚ, η οποία θα αξιολογήσει και θα «προσλάβει» τέσσερις σκύλους-ανιχνευτές αποσκευών στις πύλες εξόδου της χώρας.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών έχουν στοιχεία που δείχνουν ότι βγαίνουν συστηματικά το τελευταίο διάστημα στο εξωτερικό «πακέτα» μετρητών παρακάμπτοντας το όριο των 2.000 ευρώ ανά φυσικό που έχει επιβληθεί εξαιτίας  των capital controls.

Οι… προδιαγραφές πρόσληψης των 4 σκύλων οδηγούν τη ΓΓΔΕ στη γερμανική. Προτιμητέες θεωρούνται οι ράτσες του γερμανικού ποιμενικού, Λαμπραντόρ ή Μαλινουά.

Οι τετράποδοι «υπάλληλοι» θα πρέπει, επίσης, να είναι απολύτως υγιείς, ηλικίας από 12 έως 24 μηνών και να έχουν περάσει επιτυχώς μια σειρά από ιατρικές εξετάσεις. Καθοριστικά για την πρόσληψης θα είναι και τα … ψυχιατρικά τεστ, αφού θα πρέπει να είναι «ψυχολογικά υγιείς» και γενικώς να μην είναι… νευρικοί.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ