Ελλάδα

Τις επόμενες μέρες το αίτημα για την έκδοση των οχτώ

Τις επόμενες μέρες το αίτημα για την έκδοση των οχτώ

Το αίτημα αναφέρει πως οι οχτώ κατηγορούνται για παραβίαση του συντάγματος.

A-
A+
11/08/2016 | 8:05

Έτοιμο είναι το αίτημα της Τουρκίας για την έκδοση των οχτώ Τούρκων στρατιωτικών, που έφτασαν στην Αλεξανδρούπολη λίγες ώρες μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ, το γραφείο του γενικού εισαγγελέα της Κωνσταντινούπολης έστειλε το αίτημα έκδοσης στο τουρκικό υπουργείο Δικαιοσύνης την Τετάρτη, ώστε αυτό με τη σειρά του να το στείλει στις ελληνικές αρχές.

Το αίτημα αποτελείται από οχτώ σελίδες και αναφέρει πως οι οχτώ κατηγορούνται για παραβίαση του συντάγματος, διά της βίας, απόπειρα δολοφονίας του προέδρου της χώρας, εγκλήματα κατά του νομοθετικού οργάνου και της κυβέρνησης, αλλά και κλοπή.

Κατά τη Hurriyet: «Οι οχτώ ύποπτοι επιβιβάστηκαν βράδυ στο ελικόπτερο Black Hawk που ανήκει στην αεροπορική βάση Σαμαντούρα και προσγειώθηκαν σε περιοχή της Κωνσταντινούπολης. Οι ύποπτοι, οι οποίοι έκαναν τηλεφωνήματα ενώ βρίσκονταν εκεί, απογειώθηκαν ξανά στις 16 Ιουλίου στις 10:40 π.μ. και προσγειώθηκαν στην Ελλάδα».

Επιπλέον, σημειώνεται πως αφαιρέθηκε η συσκευή που ήταν μέρος του αναμεταδότη και δίνει πληροφορίες για το υψόμετρο. Παράλληλα, διεγράφησαν όλοι οι στρατιωτικοί κωδικοί και τα αρχεία πτήσης του ελικοπτέρου, μετά από την προσγείωση στην Κωνσταντινούπολη.

Υπογραμμίζεται πως οι οχτώ ύποπτοι αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης, από 5 έτη έως και ισόβια για τα εγκλήματά τους.

Άφαντοι τούρκοι αξιωματικοί στην Ελλάδα

Ένα θρίλερ εξελίσσεται με τον στρατιωτικό και τον ναυτικό ακόλουθο της Τουρκίας στην Ελλάδα, οι οποίο, σύμφωνα με δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου, αγνοούνται μαζί με τις οικογένειές τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για τους αξιωματούχους υπήρχαν υπόνοιες από την Άγκυρα ότι ανήκουν στις τάξεις των πραξικοπηματιών.

Πηγή: nooz.gr