επικαιρότητα

Αναπλάσεις ύψους 38.000 ευρώ στον περιβάλλοντα χώρο του Μουσείου Μεσαράς

Αναπλάσεις ύψους 38.000 ευρώ στον περιβάλλοντα χώρο του Μουσείου Μεσαράς

Θα γίνει επίστρωση με ακανόνιστους λίθους, θα μπουν πέτρινα καθίσματα και ξύλινοι κάδοι.

A-
A+
30/03/2019 | 12:43

Μετά από διαγωνισμό και με έκπτωση 46% αναδείχθηκε προσωρινός ανάδοχος για την ανάπλαση του Μουσείου Μεσαράς του Δήμου Γόρτυνας και για εργασίες που αφορούν τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου συνολικού προϋπολογισμού 38.000 ευρώ.

Μειοδότης του διαγωνισμού αναδείχτηκε η εταιρεία “Βασιλάκης Μιχαήλ” και ως εκ τούτου είναι και ο προσωρινός ανάδοχος του έργου  «Εργασίες αισθητικής αναβάθμισης εξωτερικά του αύλειου χώρου του μουσείου Μεσαράς – δυτική πλευρά και είσοδος κοιμητηρίου».

Για την ανάπλαση του Μουσείου Μεσαράς η δημοτική αρχή του Δήμου Γόρτυνας εξασφάλισε χρηματοδότηση ύψους 38.000 ευρώ τα οποία προέρχονται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Κρήτης.

Σύμφωνα με το τεχνικό δελτίο του έργου θα γίνει εκσκαφή του μπαζώματος στο χώρο μπροστά στο κοιμητήριο, καθώς και εργασίες για την απορροή των ομβρίων υδάτων ενώ θα κατασκευαστεί τοιχίο για τη συγκράτηση του πρανούς.

Θα καθαιρεθεί το υφιστάμενο φθαρμένο οδόστρωμα της δημοτικής οδού και θα γίνει τσιμεντόστρωση μπροστά στην είσοδο του κοιμητηρίου όπου η τελική επίστρωση θα γίνει με ακανόνιστους λίθους σύμφωνα με τις υποδείξεις της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας.

Επίσης θα απομακρυνθεί η παλαιά σκουριασμένη περίφραξη και θα αντικατασταθεί από νέα ενώ θα επισκευαστεί το υφιστάμενο λιθόκτιστο τοιχίο της ανατολικής πλευράς.

Τέλος θα κατασκευαστούν πέτρινα καθίσματα, θα τοποθετηθούν ξύλινοι κάδοι απορριμμάτων και θα συμπληρωθεί η συστάδα δένδρων με νέα κυπαρίσσια και αναρριχητικά φυτά.