επικαιρότητα

Από πού θα ξεκινήσουν οι κατεδαφίσεις στην Κρήτη

Από πού θα ξεκινήσουν οι κατεδαφίσεις στην Κρήτη

Η κυβέρνηση θέλει με κάθε τρόπο να επισπεύσει τις κατεδαφίσεις αυθαιρέτων κτισμάτων

A-
A+
14/08/2018 | 19:57

Η κυβέρνηση θέλει με κάθε τρόπο να επισπεύσει τις κατεδαφίσεις αυθαιρέτων κτισμάτων ακόμα και μέσα στον επόμενο μήνα.

Μία από τις περιοχές που θα γίνουν κατεδαφίσεις άμεσα είναι και η Κρήτη καθώς όπως είναι γνωστό υπάρχουν περιπτώσεις που οι κατεδαφίσεις σταμάτησαν στο παρελθόν την τελευταία στιγμή ενώ υπάρχουν πρωτόκολλα κατεδάφισης που έχουν τελεσιδικήσει.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως εκτός από την Aττική οι αποκεντρωμένες διοικήσεις  Kρήτης και Nοτίου Aιγαίου θα είναι εκείνες που άμεσα θα χρηματοδοτηθούν για να μπορέσουν να εκτελέσουν τα πρωτόκολλα κατεδάφισης.

Στην Kρήτη όπως είναι γνωστό υπάρχουν πρωτόκολλα κατεδάφισης για 275 ακίνητα, από 70 περίπου στους νομούς Ηρακλείου και Χανίων 120 στο νομό Λασιθίου και 15 στο νομό Ρεθύμνου.

Οι πρώτες κατεδαφίσεις λένε οι πληροφορίες θα αφορούν ακίνητα στην περιοχή της Ελούντας και της Μιλάτου.

Πρόκειται για 5 ακίνητα που τα πρωτόκολλα κατεδάφισης έχουν εκδοθεί εδώ και αρκετά χρόνια. Μία μάλιστα από τις περιπτώσεις αφορά σε μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα της Ελούντας που η υπόθεση έφτασε μέχρι και το Συμβούλιο της Επικρατείας χωρίς όμως το προσδοκόμενο αποτέλεσμα για τον επιχειρηματία.

Η συγκεκριμένη όμως περίπτωση περιγράφεται ως μία από τις πλέον δύσκολες καθώς οι πληροφορίες λένε πως θα απαιτηθούν τουλάχιστον 300 χιλιάδες ευρώ για να εκτελεστεί η συγκεκριμένη κατεδάφιση.