επικαιρότητα

Aυτά είναι τα επικίνδυνα περάσματα του Γεροπόταμου στην κάτω Μεσαρά (φώτο)

Aυτά είναι τα επικίνδυνα περάσματα του Γεροπόταμου στην κάτω Μεσαρά (φώτο)

Δείτε σε φωτογραφίες όλα τα σημεία

A-
A+
19/02/2019 | 17:37

Όλα τα σημαντικά περάσματα βρίσκονται στην Κάτω Μεσαρά από τα Χουστουλιανά περίπου μέχρι και την θάλασσα. Τα περάσματα αυτά εξυπηρετούν τα χωριά καθώς τα συνδέουν με τις κεντρικές αρτηρίες , ωστόσο τον Χειμώνα που πλημμυρίζει ο Γεροπόταμος μετατρέπονται σε υγρούς τάφους για τους ανυποψίαστους οδηγούς. Κάποια από αυτά θα πρέπει να κλείσουν εντελώς ενώ σε κάποια άλλα θα πρέπει να γίνουν άμεσα μελέτες για γιοφύρια ή άλλες παρεμβάσεις.

1. Αγία Τριάδα: Το πέρασμα αυτό βρίσκεται στο ύψος του ελαιουργείου Πρωτογεράκη , 2-3 χιλιόμετρα πριν το Τυμπάκι. Αμέσως μετά το εργοστάσιο υπάρχει ένδειξη που οδηγεί τα οχήματα στον Αρχαιολογικό χώρο της Αγίας Τριάδας και Φαιστού.

2. Πετροκεφαλίου: Βρίσκεται περίπου στο ύψος του κέντρου «Τρία Αστέρια» στην έξοδο των Μοιρών για το Τυμπάκι. Είναι το μοιραίο πέρασμα που χάθηκαν οι τέσσερις συνάνθρωποι μας τελευταία.

3. Περίου : Βρίσκεται στο τέρμα του δρόμου του αναδασμού που ενώνει τα Καπαριανά με το Πέρι. Στο σημείο εκείνο είχε δημιουργηθεί παλιότερα μικρό φράγμα.

4. Πλατάνου: Ενώνει τον Πλάτανο με τα Καπαριανά και θεωρείται περιφερειακός δρόμος . Στο πέρασμα αυτό είχε παρασυρθεί πριν μερικά χρόνια καθηγητής που προσπάθησε να περάσει με το τζιπάκι του.

5. Καλυβιανής : Χωματόδρομος που αρχίζει περίπου από το πρατήριο υγρών καυσίμων Μακρυδάκη και αφού περάσει μέσα από τον Γεροπόταμο καταλήγει περίπου στο Πετροκεφάλι.

 

 

Δια-SOS-τε τη Μεσαρά