επικαιρότητα

Βρετανικό κατασκοπευτικό από τη Σούδα στο… κυνήγι των Ρώσικων S-300

Βρετανικό κατασκοπευτικό από τη Σούδα στο… κυνήγι των Ρώσικων S-300

Αεροσκάφος αναγνώρισης της βασιλικής πολεμικής αεροπορίας του Ηνωμένου Βασιλείου

A-
A+
20/10/2018 | 18:29

Τις βελτιωμένες εκδόσεις των συστημάτων αεράμυνας S-300 παραδόθηκαν στη Συρία από τη Μόσχα μετά από την κατάρριψη κοντά στην επαρχία Latakia, ψάχνουν Αμερικανοί & Βρετανοί… όταν ένα ρωσικό αεροπλάνο καταρρίφθηκε τυχαία από Α/Α αεροπορική άμυνα της Συρίας που στόχευε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή.

Ένα Κατασκοπευτικό αεροσκάφος αναγνώρισης Boeing RC-135W Rivet Joint της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας του Ηνωμένου Βασιλείου πραγματοποίησε πτήση πάνω από τα εδάφη του Ισραήλ και της Ιορδανίας, κοντά στα συριακά σύνορα, ανέφεραν αρκετές υπηρεσίες εντοπισμού πτήσεων.

Το βρετανικό κατασκοπευτικό με τον κωδικό αριθμό «ZZ666′ απογειώθηκε από την αεροπορική βάση στον κόλπο της Σούδας στην Κρήτη, πέταξε κατά μήκος των νότιων συνόρων της Αραβικής Δημοκρατίας και στη συνέχεια επέστρεψε στην αεροπορική βάση μέσω του ίδιου δρομολογίου

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Veteranos.gr, αυτή είναι η δεύτερη φορά αυτή την εβδομάδα, που η RAF έχει πετάξει αεροσκάφη κοντά στα συριακά σύνορα.

Την προηγούμενη φορά, τα αεροσκάφη επιτήρησης RC-135W Rivet Joint και το Sentinel R.1 επιτηρούσαν παρόμοια διαδρομή στις 16 Οκτωβρίου.

To Rivet RC-135W είναι ικανός να ανιχνεύει τις εκπομπές που παράγονται από τα ραντάρ και έτσι να ανακαλύπτει τις θέσεις της άμυνας του αέρα του εχθρού.

Η επανειλημμένη κατασκοπευτική πτήση έρχεται δύο εβδομάδες μετά την εγκατάσταση των ρωσικών συστημάτων αεράμυνας S-300 στη Συρία, μετά από ένα συμβάν στον αεροπορικό χώρο της Συρίας κοντά στο Latakia, όταν ένα συριακό S-200 κατέρριψε ένα ρωσικό αεροπλάνο που απωλέσθηκε μετά από μια επίθεση των ισραηλινών αεροπορικών δυνάμεων.