επικαιρότητα

Δριμύ “κατηγορώ” για την εμφάνιση Κουκιαδάκη στην θεματική εκδήλωση Κοκολάκη

Δριμύ “κατηγορώ” για την εμφάνιση Κουκιαδάκη στην θεματική εκδήλωση Κοκολάκη

Οι φορείς καταγγέλλουν τη στάση του στην υπόθεση του Πυρηνελαιουργείου.

A-
A+
11/02/2019 | 13:59

Με αφορμή την πρώτη θεματική εκδήλωση που πραγματοποίησε η παράταξη του Μιχάλη Κοκολάκη στο Ασήμι, όπου στο πάνελ των ομιλητών και επισήμων προσκεκλημένων ήταν και ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου κ. Ευρυπίδης Κουκιαδάκης, λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω επιστολή από τους φορείς που αντιτάχθηκαν στη δημιουργία της μονάδας πυρηνελαιουργείου-πέλετ στα διοικητικά όρια Μιαμούς του Δήμου Γόρτυνας.

Δύο από τα μέλη της επιτροπής αγώνα, Θοδωρής Κοκκινάκης και Κωστής Μανιδάκης.

Συγκεκριμένα αναφέρουν:

ΕΠΕΣΑΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ

“Τον  Φεβρουάριο και τον Μάρτιο του 2017 που είχαν ξεκινήσει οι εργασίες εγκατάστασης του Πυρηνελαιουργείου της οικογένειας Κοκολάκη στην Μιαμού στα  Αστερούσια, ο αντιπεριφερειάρχης κύριος Κουκιαδάκης είχε συγκεντρώσει στο πρόσωπο του την μήνιν όλων των κατοίκων της περιοχής κατά τις διαμαρτυρίες μας στην Περιφέρεια.

Γιατί, για όλους εμάς ήταν ένα μεγάλο ερωτηματικό πόσο εύκολα και με τροχονομικό τρόπο εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικές άδειες σε σχέση με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής που απαιτούσαν αυστηρότατα μέτρα προστασίας, ούτε σε ΒΙΠΕ να ήταν. Όπως ήταν και μεγάλη απορία και απογοήτευση για το πως ένας άνθρωπος της Αυτοδιοίκησης  που τον εξέλεξαν με την ψήφο τους πολίτες και από την περιοχή μας, έβαλε την υπογραφή στην άδεια εγκατάστασης  εν κρυπτώ, περιφρονώντας αυτούς τους πολίτες που τον εμπιστεύτηκαν καθώς επίσης και έναν συνάδελφο του στην Αυτοδιοίκηση, τον Δήμαρχο Γόρτυνας που απαξίωσε να ενημερώσει έστω θεσμικά και αυτόν.

Η αγανάκτηση μας στο πρόσωπό του κορυφώθηκε και έγινε βεβαιότητα ότι ήταν με την άλλη πλευρά,  όταν τον Δεκέμβριο του 2017 υπέγραψε, πάλι εν κρυπτώ  και ενώ είχαν μεσολαβήσει οι διαμαρτυρίες μας και ενώ είχαμε στείλει τον φάκελο στον Εισαγγελέα για τις παρανομίες που είχαν γίνει, την επέκταση της προθεσμίας αποπεράτωσης του Πυρηνελαιουργείου για τρία χρόνια, ενώ η προθεσμία που θα μπορούσε να γίνει αυτό έληγε τον Μάιο του 2018.

Χθες,  8/2/2019 είδαμε στα τοπικά μέσα δικτύωσης τον κ.Κουκιαδάκη να πλαισιώνει στο πάνελ την πρώτη από τις εκδηλώσεις διαβούλευσης που έχει ανακοινώσει ότι θα κάνει ο Μιχάλης Κοκολάκης ως υποψήφιος Δήμαρχος Γόρτυνας, που έγινε στο Ασήμι την προηγούμενη.

Δεν είναι ότι έπεσαν οι μάσκες, αλλά ότι δύο  άνθρωποι που αποδεδειγμένα αγνόησαν και περιφρόνησαν τον κόσμο της περιοχής για ένα μείζων τοπικό θέμα και του απέκρυψαν για να το επιβάλλουν, ενδύονται τώρα τον χιτώνα του ενδιαφέροντος για τους κατοίκους για το καλό της περιοχής και διαβουλεύονται λέει μαζί τους.

Οποία Υποκρισία” !

Πολιτιστικός Σύλλογος Βασιλικής-Πολιτιστικός Σύλλογος Μιαμούς Λέντα-Επιτροπή Κατοίκων