επικαιρότητα

“Έφυγε” από τη ζωή ο πρώην δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας

“Έφυγε” από τη ζωή ο πρώην δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας

«Έφυγε» από τη ζωή νικημένος από την επάρατη νόσο, μετά από πολυετή μάχη.

A-
A+
16/08/2018 | 19:16

«Έφυγε» από τη ζωή νικημένος από την ασθένεια με την οποία πάλευε, ο πρώην Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας, Κωνσταντίνος Κοκολάκης.

Η κηδεία του πρώην αυτοδιοικητικού με τη μακρά πορεία στα Κοινά θα τελεστεί αύριο στις 3 μμ στην Αγία Βαρβάρα, τον τόπο στον οποίο γεννήθηκε, μεγάλωσε και θέλησε μέσα από τις θέσεις αιχμής που κατείχε και μέσα από την παρουσία του εκεί, να βοηθήσει.

Ο Κωνσταντίνος Κοκολάκης ήταν παντρεμένος με την Κλεάνθη Παπαδάκη, με την οποία απέκτησε δύο γιούς, το Μιχάλη και το Γιάννη. Η τοπική κοινωνία όπως είναι λογικό πενθεί για το χαμό του αξιόλογου τέκνου της περιοχής, που συνέβαλε ακόμη και μέσα από την επιχειρηματική δραστηριότητα, στην ανάπτυξη της Αγίας Βαρβάρας και όχι μόνο.

«Σήμερα,  με μεγάλη θλίψη, συγκίνηση αλλά και σεβασμό, αποχαιρετάμε ένα δικό μας άνθρωπο, η δράση του οποίου σημάδεψε την πολιτική, κοινωνική, οικονομική και αυτοδιοικητική ζωή του τόπου μας, τον Κωνσταντίνο Κοκολάκη. Υπηρέτησε πολλά χρόνια με επιμονή και αφοσίωση την τοπική αυτοδιοίκηση. Άνθρωπος εργατικός,  άοκνος, φειδωλός στα λόγια και γενναιόδωρος στις πράξεις∙ με μεγάλη επιμονή, συμμετοχή στα κοινά,  πλούσια δράση,  άνθρωπος αποτελεσματικός.

Γεννήθηκε το 1950 στην Αγία Βαρβάρα,  γιος του Μιχαήλου, τέως κοινοτάρχη, και της Αμαλίας Κοκολάκη. Το 1978 εκλέχτηκε για πρώτη φορά πρόεδρος στην Κοινότητα της Αγίας Βαρβάρας, σε ηλικία μόλις 28 ετών. Κέρδισε πολύ γρήγορα την εμπιστοσύνη των συμπολιτών του και έλαβε την τιμητική ψήφο σε έξι εκλογικές αναμετρήσεις ως πρόεδρος και δήμαρχος. Το 1998 εκλέχτηκε δήμαρχος στον Καποδιστριακό Δήμο Αγίας Βαρβάρας, όπου επανεκλέγηκε το έτος 2002. Συνολικά,  μέχρι και το 2014 υπηρέτησε την τοπική αυτοδιοίκηση 36 συναπτά έτη, αφήνοντας μεγάλο έργο στην περιοχή που τον εμπιστεύτηκε.

Στην επαγγελματική του ζωή ανοίχτηκε σε πρωτοποριακές και καινοτόμες, για την περιοχή και τα δεδομένα της εποχής, επιχειρήσεις, τόσο εντός όσο και εκτός Κρήτης. Ήταν παντρεμένος με την Παπαδάκη Κλεάνθη του Ιωάννη, με την οποία απέκτησε δύο γιούς, το Μιχάλη και το Γιάννη, οι οποίοι συνεχίζουν και επεκτείνουν επάξια τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες.
H νεκρώσιμη ακολουθία θα τελεστεί την Παρασκευή 17 Αυγούστου στις 15:00, στον ιερό ναό Αγίας Βαρβάρας»,αναφέρει η σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε με αφορμή το θάνατο του Κωνσταντίνου Κοκολάκη.