Πολιτική

Εισαγγελείς για δηλώσεις Πολάκη: Σεβαστείτε την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης

Εισαγγελείς για δηλώσεις Πολάκη: Σεβαστείτε την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης

Να σταματήσει η δικαιοσύνη να αποτελεί πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης

A-
A+
18/10/2018 | 19:16

Τη σφοδρή αντίδραση της Ένωσης Εισαγγελέων, που μιλά για προσπάθεια παρέμβασης στη δικαιοσύνη, προκάλεσαν οι δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, ο οποίος στη Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε επιτάχυνση της απονομής δικαιοσύνης σε υποθέσεις που διαθέτουν πολιτικά χαρακτηριστικά.

Η Ενωση Εισαγγελέων σε ανακοίνωςή της σχετικά με την τοποθέτηση Πολάκη, εκφράζει τη δυσαρέσκειά της «για το γεγονός, όπως αναφέρει , ότι η απονομή της δικαιοσύνης στη χώρα μας αποτελεί, διαχρονικά και υποκριτικά για το πολιτικό σύστημα, πεδίο κομματικής αντιπαράθεσης».

Παράλληλα, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος καλεί τους εκπροσώπους της κυβέρνησης, «να παύσουν εφεξής να στέκονται με παρεμβατική διάθεση απέναντι στη Δικαιοσύνη και τους ανεπηρέαστους από πολιτικές σκοπιμότητες λειτουργούς της για τον τρόπο άσκησης των καθηκόντων τους».

Το πλήρες κείμενο της Ένωσης Εισαγγελέων αναφέρει τα εξής:

«Με αφορμή πρόσφατες αναφορές Υπουργού της Κυβέρνησης για τον τρόπο λειτουργίας της Δικαιοσύνης, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος εκφράζει, για μια ακόμη φορά, τη δυσαρέσκειά της για το γεγονός ότι η απονομή της Δικαιοσύνης στη χώρα μας αποτελεί, διαχρονικά και υποκριτικά για το πολιτικό σύστημα, πεδίο κομματικής αντιπαράθεσης.

»Καλεί τους εκπροσώπους της Kυβέρνησης,

– Να παύσουν εφεξής να στέκονται με παρεμβατική διάθεση απέναντι στη Δικαιοσύνη και τους ανεπηρέαστους από πολιτικές σκοπιμότητες λειτουργούς της για τον τρόπο άσκησης των καθηκόντων τους και

– Να σεβαστούν και να θωρακίσουν έμπρακτα τη συνταγματικά κατοχυρωμένη ανεξαρτησία της που αποτελεί δικλίδα ασφαλείας του πολιτεύματος».