επικαιρότητα

Ενημέρωση για το Leader από την Αναπτυξιακή Ηρακλείου στο Δήμο Γόρτυνας και Φαιστού

Ενημέρωση για το Leader από την Αναπτυξιακή Ηρακλείου στο Δήμο Γόρτυνας και Φαιστού

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για έργα προϋπολογισμού 1,4 εκ. ευρώ.

A-
A+
01/04/2019 | 18:08

Η Αναπτυξιακή Ηρακλείου,στο πλαίσιο του τοπικού προγράμματος CLLD / LEADERΜεσαράς, δημοσίευσε την 1η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για έργα δημοσίου χαρακτήρα, συνολικού προϋπολογισμού 1.412.500€. Δύναται να χρηματοδοτηθούν έργα που συμβάλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας.

Αναλυτικότερα, δράσεις που μπορούν να υλοποιηθούν είναι:

  • Έργα για την ανάπτυξη υποδομών, υπηρεσιών και δραστηριοτήτων που στοχεύουν στην κάλυψη κοινωνικών αναγκών του πληθυσμού της περιοχής, όπως παιδικοί σταθμοί, αγροτικά ιατρεία, κέντρα απασχόλησης – φροντίδας νέων, ηλικιωμένων ή ΑμεΑκλπ.
  • Έργα μικρής κλίμακας που στοχεύουν στη βελτίωση της ελκυστικότητας της περιοχής, όπως άλση, πάρκα, πλατείες, μονοπάτια, διαδρομές, αξιοθέατα, καταφύγια, παρατηρητήρια, θέσεις θέας,τοπικά κέντρα τουριστικής πληροφόρησης, ιστοσελίδες κλπ.
  • Δράσεις διατήρησης της πολιτιστικής κληρονομιάς,όπως διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων, καλλιτεχνικών εκθέσεων, αθλητικών εκδηλώσεων καιγενικότερα εκδηλώσεων που ενισχύουν την κοινωνική συνοχή.
  • Δράσεις που συνδέονται άμεσα με την πολιτιστική – φυσική κληρονομιά και προωθούν την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση, όπως αποκατάσταση μνημείων αγροτικής κληρονομιάς, δημιουργία ή εκσυγχρονισμός μουσείων, ωδείων, βιβλιοθηκών, ενίσχυση φορέων με αντίστοιχο σκοπό και δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης των κατοίκων.

Αναλυτικές πληροφορίες είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα της Αναπτυξιακής Ηρακλείου www.anher.grκαιστην ιστοσελίδα του ΠΑΑ www.agrotikianaptixi.gr.

Η ημερομηνία λήξης τηςηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης στήριξης είναι στις07/6/2019, ημέρα Παρασκευή.

Στο πλαίσιο της πρόσκλησης θα πραγματοποιηθούν ενημερωτικές εκδηλώσεις με τους τοπικούς φορείςτην Τετάρτη 3/4/2019και ώρα 13:00 στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου του Δ. Γόρτυνας στους Αγ. Δέκα και ώρα 18:00 στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου του Δ. Φαιστού στο Τυμπάκι.

Για αναλυτικότερες πληροφορίες σχετικά με την υποβολή των προτάσεων, την συμπλήρωση των αιτήσεων στήριξης και άλλες διευκρινίσεις μπορείτε  να απευθυνθείτε στα τηλέφωνα 28920 40000 (κ. Παπανικολάου, Τυμπάκι), e-mail: [email protected], 2810 753300 (κ. Ζαχαράκης, Αρχάνες)καθώς και στην ιστοσελίδα www.anher.gr.