επικαιρότητα

Κεγκέρογλου: Καθυστερούν οι συντάξεις των ασφαλισμένων στον ΕΦΚΑ

Κεγκέρογλου: Καθυστερούν οι συντάξεις των ασφαλισμένων στον ΕΦΚΑ

Τονίζει την καθυστέρηση στην καταβολή των συντάξεων

A-
A+
20/09/2018 | 15:49

Με ερώτηση του προς το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ο γραμματέας της Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, τονίζει την καθυστέρηση καταβολής των συντάξεων των ασφαλισμένων στον ΕΦΚΑ.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων στη μηνυτήρια αναφορά του κατά τη πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας καταγγέλλει ότι δεν καταβάλλονται συντάξεις για να εμφανιστεί υπερπλεόνασμα στον ΕΦΚΑ για τις εκκρεμείς συντάξεις.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου, σε εκκρεμότητα πανελλαδικά είναι 80.000 συντάξεις και εφάπαξ ενώ για την Κρήτη εκκρεμούν περισσότερες από 10.000 επικουρικές
συντάξεις.

Επειδή υπάρχει καθυστέρηση στην έκδοση αποφάσεων και επειδή οι υπάλληλοι δεν επαρκούν λόγω της υποστελέχωσης των υποκαταστημάτων.

Ερωτάσθε κα. Υπουργέ:

Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε προκειμένου να στελεχωθούν τα υποκαταστήματα του ΕΦΚΑ,
ώστε να προχωρήσουν οι εκκρεμείς αποφάσεις συντάξεων των ασφαλισμένων;

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.