επικαιρότητα

Κρήτη: Προτάσεις για επέκταση της τουριστικής περιόδου!

Κρήτη: Προτάσεις για επέκταση της τουριστικής περιόδου!

Στόχος να μπορούν να υποδεχθούν επισκέπτες και τους χειμερινούς μήνες!

A-
A+
06/11/2018 | 17:52

Στο “τραπέζι” με επίκεντρο την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου στα Χανιά, κάθισαν στελέχη της Fraport Greece, της Ένωσης Ξενοδόχων ν.Χανίων και αεροπορικών εταιρειών, σε ημερίδα που διοργανώθηκε την περασμένη Τρίτη.

«Διαπιστώσαμε ότι τόσο οι αεροπορικές εταιρείες όσο και οι Tour Operators, είναι ανοιχτοί σε αυτή την πρόκληση και διαβλέπουν σημαντικά ποσοστά επιτυχίας, ειδικότερα με το δεδομένο των συνεργασιών και κοινών προσπαθειών από την πλευρά της τοπικής κοινωνίας και των φορέων που εμπλέκονται στον τομέα του τουρισμού», επισημαίνει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της η Ένωση ξενοδόχων.

Παράλληλα, αναφέρεται στις βασικές προϋποθέσεις που θα συντελέσουν στην επιτυχία αυτού του στόχου επισημαίνοντας την ανάγκη τα καταστήματα να παραμένουν ανοικτά όλη την εβδομάδα στις τουριστικές περιοχές, να επεκταθεί το ωράριο λειτουργίας τους και να βελτιωθούν οι υπάρχουσες υποδομές σε δρόμους και πεζοδρόμια. Η ανάπτυξη με προοπτική 5ετίας τουλάχιστον ενός γηπέδου golf και η ανάπτυξη νέων μορφών τουρισμού όπως ο περιηγητικός, ο πολιτιστικός, η γαστρονομία είναι στοιχεία που σύμφωνα με την Ένωση θα πρέπει να υπάρξουν ώστε να επιτευχθεί η επιμήκυνση.

Η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Χανίων στην ανακοίνωσή της προσθέτει οτι “με βεβαιότητα δηλώνει ότι τα μέλη της είναι έτοιμα να κινηθούν σε αυτή την κατεύθυνση , με νέες επενδύσεις , εκσυγχρονισμούς , και βελτίωση υποδομών ώστε να μπορούν να υποδεχθούν επισκέπτες τους χειμερινούς μήνες .