επικαιρότητα

Με 16 ψήφους υπέρ νέος Πρόεδρος Δ.Σ Φαιστού ο Γρηγόρης Ανδριγιαννάκης

Με 16 ψήφους υπέρ νέος Πρόεδρος Δ.Σ Φαιστού ο Γρηγόρης Ανδριγιαννάκης

Ομαλά εξελίχθηκε η διαδικασία συγκρότησης Προεδρείου και Επιτροπών.

A-
A+
08/09/2019 | 15:03

Χωρίς απρόοπτα και σύμφωνα με τα όσα ορίζει ο νόμος για τη συγκρότηση Προεδρείου Δημοτικού Συμβουλίου, Οικονομικής Επιτροπής και Επιτροπής Ποιότητας Ζωής ολοκληρώθηκε η διαδικασία που ξεκίνησε σήμερα Κυριακή 8/09/2019 στις 10 το πρωί και έληξε στις 12.30 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δ.Σ.  στο Δημαρχείο Μοιρών.

Της διαδικασίας προέδρευσε ο πρώτος σε σταυρούς προτίμησης δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφούσας παράταξης Γιάννης Φασομυτάκης, ο οποίος ευχήθηκε καλή και δημιουργική θητεία στους εκλεγμένους χωρίς άσκοπες αντιπαραθέσεις, με πνεύμα συνεργασίας.

Στην έναρξη της συνεδρίασης το λόγο ζήτησε και πήρε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Γιάννης Ζαχαριουδάκης, ο οποίος διαχώρισε τη θέση του, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα μετέχει στη διαδικασία εκλογής Προεδρείου και στις ψηφοφορίες που θα διενεργηθούν. Η στάση του αυτή, όπως είπε, αφορά το πολιτικό περιεχόμενο της διαδικασίας και του νόμου και όχι τα πρόσωπα. Κατήγγειλε το νέο νόμο γιατί επιδιώκει να επιβάλλει συναινέσεις και να “σβήσει” τις πολιτικές αντιπαραθέσεις , διαιωνίζοντας την αντιλαϊκή πολιτική στους Δήμους. Μάλιστα μεταφέρονται όπως τόνισε σημαντικές αρμοδιότητες από το Δ.Σ. στην Οικονομική Επιτροπή και στην Ποιότητα Ζωής, υποβαθμίζοντας το Δ.Σ. και δίνοντας σε αυτά τα όργανα πλαστή απόλυτη πλειοψηφία στην παράταξη του Δημάρχου.

Μετά και τη διαφοροποίηση αυτή η διαδικασία προχώρηση με την κατάθεση υποψηφιοτήτων για τη θέση του Προέδρου του Δ.Σ από την παράταξη της πλειοψηφίας με προτεινόμενο τον κ. Ανδριγιαννάκη Γρηγόρη, για τη θέση του αντιπροέδρου από την παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης με προτεινόμενο τον κ. Καργάκη Νίκο και για τη θέση του γραμματέα από την παράταξη της ελάσσονος μειοψηφίας με προτεινόμενο τον κ. Καπελάκη Νίκο.

Πρόεδρος του Δ.Σ.Φαιστού εκλέχτηκε ο κ. Γρηγόρης Ανδριαγιαννάκης

Ακολούθησε διαδικασία μυστικής ψηφοφορίας η οποία και ανέδειξε Πρόεδρο του Δ.Σ. Φαιστού τον κ. Ανδριγιαννάκη με 16 ψήφους υπέρ και 10 λευκά, Αντιπρόεδρο του Δ.Σ. τον κ. Καργάκη με 22 ψήφους υπέρ και 4 λευκά και Γραμματέα του Δ.Σ. τον κ. Καπελάκη με 23 ψήφους υπέρ και 3 λευκά.

Αντιπρόεδρος εκλέχτηκε ο δ.σ. Καργάκης Νικόλαος

 

Γραμματέας εκλέχτηκε ο δ.σ. Καπελάκης Νίκος

Στη συνέχεια προχώρησαν στη διαδικασία εκλογής των μελών της Οικονομικής Επιτροπής όπου και εκλέγονται:

Από τον συνδυασμό του Γρ. Νικολιδάκη οι:

Φανουράκη Στέλλα με αναπληρωτή τον Σκαντζάκη Ιπποκράτη και

Φασομυτάκης Γιάννης με αναπληρωτή τον Νεονάκη Βαγγέλη

Από τον συνδυασμό του Γ. Νικολακάκη οι:

Νικολακάκης Γιάννης με αναπληρωτή Τζαγκαράκη Αντώνη

Από τον συνδυασμό του Γ. Μαθιουδάκη οι: 

Μαθιουδάκης Γιάννης με αναπληρωτή τον Καμπουράκη Σάββα

Από τον συνδυασμό της Μ. Πετρακογιώργη οι:

Μαρία Πετρακογιώργη-Ανυφαντάκη με αναπληρωτή τον Κυριακάκη Αντώνη

Στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής εκλέγονται οι:

Από τον συνδυασμό του Γρ. Νικολιδάκη οι: 

Τακτικά μέλη οι αντιδήμαρχοι Αρμουτάκη Βασιλεία και Κωνσταντουλάκης Αντώνης με αναπληρωματικούς τους Νεονάκη Βαγγέλη και Σκαντζάκη Ιπποκράτη

Από τον συνδυασμό του Γ. Νικολακάκη οι :

Τακτικό μέλος ο Θεοδωράκης Γιώργος με αναπληρωματικό τον Καργάκη Μανόλη

Από τον συνδυασμό του Γ. Μαθιουδάκη οι :

Τακτικό μέλος Σταθοράκης Γιώργος με αναπληρωματικό τον Αλμπαντάκη Χαράλαμπο

Από τον συνδυασμό της Μ. Πετρακογιώργη οι :

Τακτικό μέλος Ρομπογιαννάκης Αχχιλέας με αναπληρωματικό τον Σαριδάκη Εμμανουήλ

Σημειωτέον ότι Πρόεδρος και στις δύο επιτροπές (Οικονομική και Ποιότητα Ζωής) θα είναι ο Δήμαρχος Φαιστού Γρηγόρης Νικολιδάκης.

Η συνεδρίαση έληξε με χαιρετισμό του Δημάρχου ο οποίος καλωσόρισε τους εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους και τα προεδρεία των τοπικών και δημοτικών κοινοτήτων, ευχόμενος καλή θητεία σε όλους με πνεύμα συναίνεσης και ευπρέπειας με επίκεντρο την επίλυση των προβλημάτων του Δήμου. “Ας πράξουμε όλοι το έργο για το οποίο είμαστε ταγμένοι, σύμφωνα με το νόμο και με βάση τον όρκο που δώσαμε”, όπως είπε.

Στιγμιότυπα από την σημερινή ψηφοφορία