επικαιρότητα

Με κάθε επισημότητα ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στον Πύργο του Δήμου Αρχανών- Αστερουσίων

Με κάθε επισημότητα ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στον Πύργο του Δήμου Αρχανών- Αστερουσίων

Παρούσα στις εκδηλώσεις η αντιδήμαρχος πολιτισμού Καλαθάκη Μαρία.

A-
A+
25/03/2019 | 19:39

Με κάθε επισημότητα και παρουσία πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκε στον Πύργο και στις άλλες τοπικές κοινότητες του Δήμου Αρχανών-Αστερουσίων ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821.

Μετά το πέρας της δοξολογίας ακολούθησε τρισάγιο στην μνήμη των πεσόντων αγωνιστών και έγινε η κατάθεση στεφάνων από όλους τους θεσμικούς εκπρόσωπους, τις τοπικές Αρχές και τα σχολεία. Παρών στην τελετή στον Πύργο ήταν και ο Δήμαρχος Αρχανών-Αστερουσίων κ. Μανόλης Κοκοσάλης ο οποίος κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο των Ηρώων. Επίσης παρέστησαν ο πρόεδρος της Τ.Κ Πύργου κ. Αντωνάκης Αντώνης και ο Πρόεδρος του Π.Σ. Πύργου Παπαδάκης Κώστας.

Στον εορτασμό παρούσα ήταν και η αντιδήμαρχος πολιτισμού κα. Καλαθάκη Μαρία η οποία αναφερόμενη στην επέτειο της 21ης Μαρτίου τόνισε τα εξής:

“Η διπλή γιορτή της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού είναι ένα φωτεινό ορόσημο που υπογραμμίζει τις αξίες και τα ιδανικά που ενέπνευσαν τον ελληνικό λαό στους διαρκείς αγώνες για Ανεξαρτησία, Ελευθερία και Δικαιοσύνη.

Η σημερινή ημέρα είναι ακόμα μια ηχηρή υπενθύμιση του χρέους μας να τιμούμε όλους εκείνους που έδωσαν ακόμη και τη ζωή τους για να ανοίξουν τον δρόμο στον οποίο σήμερα ελεύθερα μπορούμε να βαδίζουμε. Με το παράδειγμα τους, μας δίδαξαν ότι οι μόνες μάχες σίγουρα χαμένες είναι αυτές που δεν δόθηκαν ποτέ και ότι οι αγώνες κερδίζονται με το «εμείς» κι όχι το «εγώ».

Αντλώντας έμπνευση από το μήνυμα της σημερινής ημέρας καλούμαστε να δώσουμε τους αγώνες της δικής μας εποχής κόντρα στα αδιέξοδα, στην παθητικότητα, στον ατομικισμό και στον καιροσκοπισμό που αποτελούν τροχοπέδη για το μέλλον.

Ζήτω η Ελλάδα! Ζήτω η 25η Μαρτίου”!