Πολιτική

Με το χρίσμα της ΝΔ κατεβαίνει υποψήφιος στο Ηράκλειο ο Γιάννης Κουράκης

Με το χρίσμα της ΝΔ κατεβαίνει υποψήφιος στο Ηράκλειο ο Γιάννης Κουράκης

Η θητεία Λαμπρινού αξιολογείται ως μη θετική ενώ για τον Κουράκη ειπώθηκε ότι είναι πολυσυλλεκτικός.

A-
A+
01/04/2019 | 16:23

Τέλος στο πολιτικό θρίλερ έδωσε πριν λίγο ο Γραμματέας Αυτοδιοίκησης της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Χαρδαλιάς για το πρόσωπο που θα στηρίξει και επίσημα το κόμμα για τον Δήμο Ηρακλείου.

Μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στο «Ράδιο Κρήτη» και στον δημοσιογράφο Μανώλη Αργυράκη, ο Νικος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι η Ν.Δ. θα στηρίξει επίσημα τον Γιάννη Κουράκη.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στην θητεία του Βασίλη Λαμπρινού και στα ελάχιστα όπως τόνισε πράγματα που έγιναν στην πόλη.

«Αξιολογήθηκαν όλες οι υποψηφιότητες και καταλήξαμε στο πρόσωπο του πρώην δημάρχου».

Χαρακτήρισε τον Γιάννη Κουράκη «έντιμο συνομιλητή» που θα μπορέσει να προχωρήσει όλα τα μεγάλα έργα που χρειάζεται η περιοχή.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ.Χαρδαλιά:

«Όπως πολύ σωστά έχει τονίσει ο Πρόεδρος της ΝΔ, οι περιφερειακές εκλογές είναι άκρως πολιτικές επιλογές.

Οι περιφερειάρχες που θα προκύψουν θα κληθούν να συνεργαστούν με την αυριανή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, για την υλοποίηση του μεγάλου αναπτυξιακού σχεδίου που έχουμε για όλη την χώρα.

Όλοι θα κριθούν με βάση τη θέση τους απέναντι σε αυτές τις κεντρικές εκλογές»

  • Σε επίπεδο περιφερειών, η Νέα Δημοκρατία κάνει αδιαπραγμάτευτες πολιτικές επιλογές. Σε επίπεδο δήμων υπάρχει μεγαλύτερη αυτονομία και εμπιστοσύνη στις τοπικές κοινωνίες.
  • Αυτό που πρέπει να καταστεί ξεκάθαρο είναι η ανάγκη νηφαλιότητας και ψυχραιμίας από τα στελέχη μας, που δίνουν τον αγώνα τους σε κάθε περιοχή, και να υπάρχει προσήλωση στον Β’ γύρο.
  • Στην Περιφέρεια Κρήτης, καλούμε όλους να στηρίξουν την υποψηφιότητα ενός νέου και ικανού ανθρώπου, με όραμα για την Κρήτη, του Αλέξανδρου Μαρκογιαννάκη, απέναντι σε ένα περιφερειάρχη που θεωρούμε ότι δεν είναι τόσο επιτυχημένος όσο προσπαθεί να προβάλλει.
  • Άλλωστε συγχωνεύτηκε και με το ΣΥΡΙΖΑ.
  • Η ΝΔ καταρχήν δεν διορίζει δημάρχους. Σε ό,τι αφορά το Ηράκλειο, αξιολογούμε ως μη θετική την θητεία του κ. Λαμπρινού, πλην μικρών εξαιρέσεων.
  • Με ιδιαίτερη προσοχή, σε διαβούλευση με τα στελέχη μας, και δεδομένου ότι δεν κατέστη εφικτό να έχουμε ένα σχήμα με επικεφαλής από την δική μας πολιτική οικογένεια, προχωρήσαμε στην αξιολόγηση των υπόλοιπων υποψηφιοτήτων που είχαν ήδη εκδηλωθεί.
  • Με γνώμονα και βασικά κριτήρια την αυτοδιοικητική εμπειρία, την ηγετική γνώση και επάρκεια, τη κουλτούρα συνεργασίας που διαχρονικά δείχνει να τον διακατέχει, τη προφανή διάθεση για ανανέωση, αλλά κυρίως τον προγραμματικό του λόγο και το πλαίσιο προτεραιοτήτων που θέτει για το Ηράκλειο μέσα από τις εξαγγελίες του αξιολογούμε θετικά και εμπιστευόμαστε στις επόμενες δημοτικές εκλογές την ανεξάρτητη, θεωρούμε και πολυσυλλεκτική, υποψηφιότητα του Γιάννη Κουράκη.
  • Προσβλέπουμε σε έναν έντιμο συνομιλητή, σε αυτή την κρίσιμη στιγμή, που θα ωφελήσει το Ηράκλειο.

Διευκρινίσεις λόγω … παρερμηνειών

Στο μεταξύ, σε νεότερη γραπτή του δήλωση ο Γραμματέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης της ΝΔ Νίκος Χαρδαλιάς, διευκρινίζει:

«Επειδή κάποιοι έσπευσαν να διαστρεβλώσουν ή ηθελημένα να παρερμηνεύσουν την πρωινή μου συνέντευξη στο «Ράδιο Κρήτη» σχετικά με τις αυτοδιοικητικές εκλογές, επαναλαμβάνω για πολλοστή φορά ότι: για την Νέα Δημοκρατία, προτεραιότητα στις δημοτικές εκλογές παραμένει  ο δήμος Θεσσαλονίκης, ο δήμος Αθηναίων και ο δήμος Πειραιά.

Στις δημοτικές εκλογές κινούμαστε πολύ προσεκτικά,  με σεβασμό στις τοπικές κοινωνίες και στις επιθυμίες των πολιτών, και συμπληρώνω ότι, για το επόμενο διάστημα, προτεραιότητα μας είναι οι εθνικές εκλογές, οι ευρωεκλογές, και οι περιφερειακές εκλογές.

Αυτό ισχύει και για το Δήμο Ηρακλείου. Αυτό βέβαια, δεν στερεί το δικαίωμα από κανένα τοπικό στέλεχος, ούτε φυσικά και εμένα,  να έχω εικόνα  και να κάνω αξιολόγηση με συγκεκριμένα κριτήρια».