επικαιρότητα

Ο Αμερικανο-Κρητικός του ISIS και η πρώην “Πρώτη Κυρία”

Ο Αμερικανο-Κρητικός του ISIS και η πρώην “Πρώτη Κυρία”

Μία απίστευτη ιστορία

A-
A+
14/10/2018 | 19:07

Όταν ήταν 19 ετών παράτησε τις σπουδές του και επιχείρησε να ακολουθήσει τα χνάρια του πατέρα του Τιμ, και να γίνει στρατιωτικός. Απέτυχε όμως. Το Νοέμβριο του 2001 ασπάστηκε το Ισλάμ και υιοθέτησε το όνομα Γιάγχια Αμπού Χασάν, αποκηρύσσοντας γονείς και παρελθόν.

Η Τάνια Γεωργέλα, μίλησε στην εφημερίδα “Το Έθνος” για την εμπειρία της δίπλα στον πιο αγνωστό Αμερικανό τζιχαντιστή, ο οποίος έλκει την καταγωγή του από την Κρήτη.

Η Τάνια ήταν μουσουλμάνα και κόρη μεταναστών και όταν τον γνώρισε, εκείνος είχε αρχίσει ήδη να ριζοσπαστικοποιείται. Γνωρίστηκαν το Μάρτιο του 2003 και τρεις μέρες μετά παντρεύτηκαν. Το ελληνικό του όνομα είναι Ιωάννης θωμάς Γεωργιλάκης και έλκει την καταγωγή του από την Κρήτη.

“Ήμουν οικονομικά εξαρτώμενη από το σύζυγό μου” – λέει η πρώην πρώτη κυρία του ISIS. “Δεν είχα καμία επιλογή, ούτε καν για το σώμα μου, το οποίο δε μου ανήκε καν εκείνη την εποχή” – προσθέτει κι εξηγεί ότι εκείνος ήταν η μόνη μου οικογένεια και είχα κάνει τέσσερα παιδιά.

Τα παιδιά, σήμερα, ζουν με την ελληνική οικογένεια του πρώην συζύγου της στο Τέξας και η μητέρα τα βλέπει τα Σαββατοκύριακα. Σκοπεύει μάλιστα να τα βαφτίσει χριστιανούς ορθόδοξους.

Ο Γιάγχια Αμπού Χασάν (πλέον) θεωρείται ο άνθρωπος που συνέλαβε την ιδέα για την ανακήρυξη του ισλαμικού χαλιφάτου κι έκτοτε θεωρείται ότι είναι ο πιο γνωστός Αμερικανός τζιχαντιστής που διαθέτει το χαλιφάτο.

Πηγή: Θανάσης Διαμαντόπουλος - Έθνος της Κυριακής

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.