επικαιρότητα

ΟΑΕΔ: Ανοίγουν 5.500 θέσεις στο Δημόσιο – Ποιοι οι δικαιούχοι

ΟΑΕΔ: Ανοίγουν 5.500 θέσεις στο Δημόσιο – Ποιοι οι δικαιούχοι

Η Υποβολή των αιτήσεων θα ξεκινήσει άμεσα

A-
A+
19/11/2018 | 15:54

Βγαίνει σε λίγες ημέρες η προκήρυξη του ΟΑΕΔ για την πρόσληψη 5.500 άνεργων πτυχιούχων ΑΕΙ και ΤΕΙ, ηλικίας 22-29 ετών οι οποίοι θα εργαστούν σε υπουργεία και δημόσιους φορείς.H συνολική διάρκεια απασχόλησης του προγράμματος του ΟΑΕΔ, ορίζεται στους 12 μήνες.

Σκοπός είναι τόσο η άμεση αντιμετώπιση της ανεργίας και της αδυναμίας πρόσβασης στην αγορά εργασίας των νέων πτυχιούχων που συνεχίζουν να πλήττονται από την παρατεταμένη οικονομική κρίση όσο και η αντιμετώπιση του φαινομένου διαρροής επιστημονικού δυναμικού νεαρής ηλικίας σε άλλες χώρες προς αναζήτηση εργασίας (brain drain), το οποίο προκαλεί σοβαρές επιπτώσεις στην απασχόληση και στην ελληνική οικονομία γενικότερα. Το κόστος του προγράμματος προβλέπεται να ανέλθει συνολικά στα 90 εκατ. ευρώ.

Είναι ενδεικτικό πως το υπουργείο στο οποίο αναμένεται να «ανοίξουν» οι περισσότερες θέσεις είναι αυτό της Υγείας, ενώ ακολουθούν το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Σε ότι αφορά στο μισθό των ωφελουμένων, οι ακαθάριστες μηνιαίες αμοιβές για την κατηγορία Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ) φτάνουν έως 1.040 ευρώ και για την κατηγορία Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΤΕ) έως 990 ευρώ. Μάλιστα, όσοι ωφελούμενοι διαθέτουν μεταπτυχιακό ή διδακτορικό τίτλο σπουδών, ο μισθός τους προσαυξάνεται, μηνιαίως, κατά 50 ευρώ ή 100 ευρώ.

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.