επικαιρότητα

Οι προθεσμίες για τις Ειδικές Άδειες Αλιείας για το 2019

Οι προθεσμίες για τις Ειδικές Άδειες Αλιείας για το 2019

Στις 31 Οκτωβρίου εκπνέει η προθεσμία

A-
A+
16/10/2018 | 16:16

Από την Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων ανακοινώνεται ότι:

Υπενθυμίζουμε στους επαγγελματίες αλιείς του Νομού μας, ότι σύμφωνα με την Εθνική Νομοθεσία και τις αντίστοιχες Υπουργικές Αποφάσεις στις 31 Οκτωβρίου 2018 λήγει η προθεσμία για τις αιτήσεις των παρακάτω Ειδικών Αδειών έτους 2019:

-Ειδική άδεια αλιείας ξιφία – μακρύπτερου τόνου

-Ειδική άδεια αλιείας για την αλιεία με το εργαλείο τράτα βυθού (ΟΤΒ) στα πλαίσια του Σχεδίου Διαχείρισης αλιείας (μηχανότρατα)

-Ειδική άδεια Αλιείας στα πλαίσια του Σχεδίου Διαχείρισης αλιείας μικρών πελαγικών ειδών γαύρου (Engraulis encrasicolus) και σαρδέλας (Sardina pilchardus) που διενεργείται με το αλιευτικό εργαλείο γρι γρι – PS

-Ειδική άδεια αλιείας με το εργαλείο «γρίπος που σύρεται από σκάφος ή βιντζότρατα (SB) στα πλαίσια το Ειδικού σχεδίου διαχείρισης.

-Επίσης οι αλιείς που δραστηριοποιούνται στην αλιεία αχινών και Ολοθούριων, υποχρεούνται να διαθέτουν Ειδική άδεια αλιείας για τα παραπάνω είδη και μπορούν να προσέρχονται για κατάθεση αιτήσεων για ειδικές άδειες αλιείας . Όσοι αλιείς διέθεταν τα προηγούμενα έτη άδεια για αλιεία Ολοθούριων θα πρέπει να επικοινωνήσουν άμεσα με το Τμήμα Αλιείας για ενημέρωση σχετικά με τις νέες υποχρεώσεις τους.

Για τις παραπάνω άδειες ο ενδιαφερόμενος πλοιοκτήτης επαγγελματικού αλιευτικού σκάφους υποβάλλει ηλεκτρονικά αίτηση, μέσω του Ολοκληρωμένου Συστήματος Παρακολούθησης της Αλιευτικής Δραστηριότητας (ΟΣΠΑ), μέχρι 31 Οκτωβρίου κάθε έτους.

Η αίτηση του πλοιοκτήτη μπορεί να υποβληθεί για λογαριασμό του από τον αρμόδιο υπάλληλο του Τμήματος Αλιείας της ΔΑΟΚ της Π.Ε., με την προσκόμιση εξουσιοδότησης.

Στην περίπτωση συμπλοιοκτησίας, η αίτηση υποβάλλεται με τη συγκατάθεση όλων των συμπλοιοκτητών.

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων εως 31 Οκτωβρίου. Οι αιτήσεις και τα επισυναπτόμενα δικαιολογητικά διαβιβάζονται για σύμφωνη γνώμη στην Γενική Δ/νση Αλιείας του ΥπΑΑΤ.

Οι ενδιαφερόμενοι επαγγελματίες αλιείς μπορούν να ζητούν περισσότερες πληροφορίες από το Τμήμα Αλιείας της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Χανίων στα παρακάτω στοιχεία επικοινωνίας: τηλ.: 2821346506-507, Fax: 2821346509, e-mail: [email protected]