επικαιρότητα

Πάνω από 5.000 οι υπεράριθμοι πρόσφυγες στις δομές φιλοξενίας του Στρατού

Πάνω από 5.000 οι υπεράριθμοι πρόσφυγες στις δομές φιλοξενίας του Στρατού

Παραμένουν υπεράριθμοι οι πρόσφυγες!

A-
A+
16/11/2018 | 19:33

Παρά την μικρή μείωση του αριθμού τους, οι πρόσφυγες και μετανάστες που φιλοξενούνται σε δομές τις οποίες διαχειρίζονται οι Ένοπλες Δυνάμεις, παραμένουν υπεράριθμοι ξεπερνώντας τις 5.000!

Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ χθες καταγράφηκαν 31.405 άτομα έναντι 31.908 ατόμων την περασμένη Πέμπτη, κατεγράφη δηλαδή μια μείωση της τάξης των 503 ατόμων. Όμως η δυνατότητα φιλοξενίας των 30 δομών που διαχειρίζονται οι Ένοπλες Δυνάμεις παραμένει στα 26.273 άτομα.

Κατά το ΓΕΕΘΑ υπεράριθμοι πρόσφυγες και μετανάστες υπάρχουν στις δομές φιλοξενίας Λέσβου, Σάμου, Χίου, Κω, Διαβατών και Παλαιάς Γεωργικής Σχολής Σερρών.

Οι τρεις κλάδοι των Ενόπλων Δυνάμεων παρείχαν 16.257 μερίδες φαγητού, από τις οποίες 415 μερίδες διανέμονται σε δομές φιλοξενίας οι οποίες δεν ανήκουν στην αρμοδιότητα τους, ενώ για την υγειονομική κάλυψη των προσφύγων/μεταναστών, διατίθεται ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό από τους 3 Κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων.

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.