επικαιρότητα

Πενθεί και το ΙΤΕ για την απώλεια της Tamara

Πενθεί και το ΙΤΕ για την απώλεια της Tamara

Aναλυτικά η ανακοίνωση του ΙΤΕ

A-
A+
17/08/2018 | 19:24

Η 37χρονη επιστήμονας και μητέρα δύο παιδιών, 10 και 12 ετών, που εργαζόταν μαζί με τον σύζυγο της Παύλο στο ΙΤΕ  “έφυγε” ξαφνικά από ανακοπή καρδιάς.

Το ΙΤΕ εξέδωσε ανακοίνωση για τη μεγάλη απώλεια της επιστημονικής κοινότητας. Στην ανακοίνωση , μεταξύ άλλων,αναφέρεται: “Θα θυμόμαστε πάντα την Tamara για το χαμόγελό της, τη γενναιοδωρία, τον ενθουσιώδη χαρακτήρα και την ανθρώπινη και φιλική στάση της.”

Aναλυτικά η ανακοίνωση του ΙΤΕ

“Με βαθιά θλίψη, γνωστοποιούμε την συγκλονιστική είδηση για την ξαφνική απώλεια της εκλεκτής και αγαπημένης συναδέλφου Tamara Aid-Pavlidis. Η Tamara Aid-Pavlidis εργάστηκε ως μεταδιδακτορική συνεργάτιδα, για μεγάλο χρονικό διάστημα στο εργαστήριο του Γιώργου Γαρίνη, στο Ινστιτούτο Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας (ΙΜΒΒ) του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ).  Η Tamara είχε συμβάλει σημαντικά στο ερευνητικό αντικείμενο της γενωμικής αστάθειας και της γήρανσης και οι εργασίες της έχουν δημοσιευθεί σε εξέχοντα περιοδικά, βοηθώντας ενεργά στην προσέλκυση ζωτικής χρηματοδότησης για την έρευνα του πεδίου. Υπήρξε ένα εξαιρετικά δραστήριο και προοδευτικό μέλος του εργαστηρίου, με ανοιχτή σκέψη και βαθιά ευγένεια.  Θα θυμόμαστε πάντα την Tamara για το χαμόγελό της, τη γενναιοδωρία, τον ενθουσιώδη χαρακτήρα και την ανθρώπινη και φιλική στάση της. Η Tamara εκτός από την ερευνητική της πορεία χαρακτηρίστηκε από την ένθερμη στήριξη και ακλόνητη αφοσίωση που επέδειξε στην προστασία των ζώων της Κρήτης, συμμετέχοντας ενεργά σε πολλές φιλοζωικές δράσεις.

Η ξαφνική απώλεια της Tamara σε ηλικία μόλις 37 ετών, στερεί από την κοινότητα του IMBB μία αξιόλογη συνάδελφο και μια σπουδαία επιστήμονα.

Η Ταμάρα έφυγε αφήνοντας πίσω τα δύο παιδιά της, ηλικίας 10 και 12 ετών, και το σύζυγό της, Παύλο Παυλίδη, ερευνητή του Ινστιτούτου Πληροφορικής του ΙΤΕ.

Εκφράζουμε στην οικογένειας της και στους οικείους της τα βαθιά μας συλλυπητήρια και την ολόψυχη συμπαράστασή μας.”