επικαιρότητα

Ποινή φυλάκισης στις γυναίκες που βανζάλιζαν με λάδι εκθέματα μουσείων

Ποινή φυλάκισης στις γυναίκες που βανζάλιζαν με λάδι εκθέματα μουσείων

Υποστήριξαν ότι οι πράξεις τους ήταν καθοδηγούμενες από το Άγιο Πνεύμα!

A-
A+
25/09/2018 | 19:46

Ακριβά πλήρωσαν την ακραία θρησκοληψία τους οι δύο γυναίκες που συνελήφθησαν να «μυραίνουν» με λάδι μουσειακά εκθέματα.

Καταδικάστηκαν και τους απαγορεύτηκε η έξοδος από την χώρα, ενώ πρέπει να εμφανίζονται στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους μία φορά το μήνα. Η «καμπάνα» που άκουσαν, έφτασε τα 4 χρόνια φυλάκιση, με την ποινή τους να μετατρέπεται σε χρηματική.

Κατά την αγόρευσή του ο εισαγγελέας, ο οποίος πρότεινε την ενοχή τους, χωρίς την αναγνώριση ελαφρυντικού χαρακτήρισετην υπόθεση από τις πιο περίεργες που έχουν φτάσει σε δικαστική αίθουσα.

«Δεν υπάρχει κάποια λογική εξήγηση για ό,τι έκαναν. Δεν πρόκειται περί παραλογισμού με την έννοια του ακαταλόγιστου. Πρόκειται περί ακραίας θρησκοληψίας. Οι γυναίκες αυτές συγχέουν πράγματα. Πιστεύουν ότι οτιδήποτε άλλο υπάρχει είναι κάτι που δεν πρέπει να υπάρχει. Οφείλουμε να προστατεύσουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά» τόνισε ο εισαγγελέας.

Από την πλευρά της η πρώτη κατηγορουμένη, υποστήριξε πως ό,τι έγινε ήταν υπό την καθοδήγηση του Αγίου Πνεύματος. «Δεν είχα σκοπό να βανδαλίσω. Ήταν υπό την καθοδήγηση του Αγίου Πνεύματος. Έπρεπε να κοπούν οι επαφές με τα κακά πνεύματα».

Η δεύτερη γυναίκα, η οποία υποστήριξε ότι ακολουθούσε την πρώτη επηρεασμένη, είπε ότι γνώρισε την συγκατηγορουμένη της σε γυμναστήριο, όπου εργάζονταν ως καθαρίστριες. Εκεί, της χάρισε την Αγία Γραφή. «Μου είπε να πάμε στο μουσείο να βάλουμε λάδια να φύγει το κακό. Μου το είπε η Μαρία που το διάβασε στο βιβλίο, ότι πρέπει να το κάνουμε», είπε κλαίγοντας.

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.