Πολιτική

Σκοπιανά ΜΜΕ: Ο Ζάεφ εξασφάλισε την πλειοψηφία για την συμφωνία των Πρεσπών

Σκοπιανά ΜΜΕ: Ο Ζάεφ εξασφάλισε την πλειοψηφία για την συμφωνία των Πρεσπών

Αν η πληροφορία ισχύει, ανοίγει ο δρόμος για την ένταξη των Σκοπίων στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ

A-
A+
19/10/2018 | 18:02

Τα βλέμματα όλα είναι στραμμένα στα Σκόπια. Οι διαβουλεύσεις δίνουν και παίρνουν και κυριαρχεί η πληροφορία ότι ο Ζόραν Ζάεφ έχει εξασφαλίσει τους 80 βουλευτές για να περάσει η συνταγματική αναθεώρηση και η Συμφωνία των Πρεσπών.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι 1TV των Σκοπίων, οι βουλευτές, δίνοντας την ψήφο τους θα την αιτιολογούν. Εφόσον οι πληροφορίες επιβεβαιωθούν, τότε ανοίγει ο δρόμος για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, ενώ θεωρείται πολύ πιθανό ότι θα τεθεί θέμα παραίτησης του αρχηγού του αντιπολιτευόμενου VMRO-DPMNE Κρίστιαν Μίτσκοσκι.

Η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής που είχε προγραμματιστεί αρχικά για τις 12:00 τοπική ώρα αναμένεται να ξεκινήσει στις 15:00 (τοπική ώρα) για την πρόταση του κυβερνητικού στρατοπέδου για τις τροποποιήσεις του Συντάγματος

Οι περισσότεροι βουλευτές είναι μέσα στο κοινοβούλιο όπως και ο πρωθυπουργός της χώρας, Ζόραν Ζάεφ, ενώ απ’ έξω υπάρχει ισχυρή παρουσία της αστυνομίας και αρκετοί διαδηλωτές.

Εάν οι πληροφορίες των ΜΜΕ των Σκοπίων επιβεβαιωθούν και ο Ζάεφ καταφέρει να εξασφαλίσει την πλειοψηφία των 2/3, ακολουθούν άλλες δύο ψηφοφορίες εντός των επόμενων 20 ημερών. Σε αντίθετη περίπτωση, αναμένεται η προκήρυξη πρόωρων εκλογών.