επικαιρότητα

Σωρεία κλοπών από ομάδα που εξαρθρώθηκε

Σωρεία κλοπών από ομάδα που εξαρθρώθηκε

Τους αλλοδαπούς εντόπισαν αστυνομικοί ενώ επέβαιναν σε ΙΧ. Τους ακινητοποίησαν και τους συνέλαβαν.

A-
A+
10/08/2018 | 17:09

Εξιχνιάστηκαν δεκαπέντε υποθέσεις  κλοπών και μίας απόπειρας κλοπής από οικίες, επιχειρήσεις και δωμάτια ξενοδοχείων, που διαπράχθηκαν σε περιοχές της Κρήτης.

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν χθες το απόγευμα στα Χανιά, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, δύο αλλοδαποί ηλικίας 43 και 36 ετών, κατηγορούμενοι για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Ειδικότερα, ύστερα από την εμπεριστατωμένη και ενδελεχή αστυνομική έρευνα, των ανωτέρω Υπηρεσιών, προέκυψε ότι κατά το χρονικό διάστημα από 27.06.2018 έως και 09.08.2018, οι δύο αλλοδαποί, διέπραξαν συνολικά 15 κλοπές και 1 απόπειρα κλοπής.

Συγκεκριμένα διέπραξαν 9 κλοπές σε περιοχές του Νομού Χανίων, 6 κλοπές στο Ρέθυμνο και 1 απόπειρα κλοπής στον Άγιο Νικόλαο, αφαιρώντας συνολικά το χρηματικό ποσό των 14.390 ευρώ και 20 λίρες Αγγλίας, κοσμήματα η αξία των οποίων ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 21.478 ευρώ και ηλεκτρονικές συσκευές.

Τους αλλοδαπούς εντόπισαν αστυνομικοί ενώ επέβαιναν σε ΙΧ. Τους ακινητοποίησαν και τους συνέλαβαν.

Μάλιστα, οι δύο αλλοδαποί αντιλαμβανόμενοι την παρουσία των αστυνομικών και προκειμένου να αποφύγουν τη σύλληψη αντιστάθηκαν σθεναρά.

Ακολούθησε έρευνα στο αυτοκίνητο που επέβαιναν οι συλληφθέντες και στην κοινή τους οικία, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, πλήθος κοσμημάτων, χρήματα και ηλεκτρονικές συσκευές.

Μέρος των αφαιρεθέντων κοσμημάτων αποδόθηκαν στους παθόντες.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, ενώ οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.