Πολιτική

Τέλος στον νόμο Κατσέλη

Τέλος στον νόμο Κατσέλη

Ανακοίνωση του Δραγασάκη, που αποτελεί ουσιαστικά προαναγγελία του τέλους του νόμου Κατσέλη

A-
A+
06/11/2018 | 20:35

Ανακοίνωση η οποία θα αποτελέσει την προαναγγελία του τέλους του νόμου Κατσέλη, έκανε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Γιάννης Δραγασάκης, ενώ τόνισε ότι η κυβέρνηση προσανατολίζεται στη δημιουργία ενός νέου μοντέλου προστασίας της πρώτης κατοικίας, το οποίο και θα αντικαταστήσει τον νόμο που λήγει στις 31/12/2018.

Απαντώντας σε ερώτηση για το νόμο Κατσέλη διευκρίνισε ότι βούληση της κυβέρνησης παραμένει η προστασία της πρώτης κατοικίας, ενώ στο τέλος του χρόνου θα έχει οριστικοποιηθεί η νέα μορφή.

«Θα υπάρχει πάντα ένα πλαίσιο για την προστασία της πρώτης κατοικίας. Με ποιο τρόπο θα γίνει αυτό, θα το δούμε. Ο νόμος Κατσέλη δημιουργήθηκε προκειμένου να αντιμετωπίσει προβλήματα κατά τη διάρκεια της κρίσης», είπε και προσέθεσε πως το Δεκέμβριο θα εξετασθεί η πορεία του νόμου με βάση τα νέα δεδομένα και θα υπάρξουν οι ανάλογες αποφάσεις.

«Ο νόμος Κατσέλη ήταν προϊόν μιας συγκυρίας, της κρίσης», όπως εξήγησε ο κ. Δραγασάκης σημειώνοντας ότι «αυτό που θα πρέπει να σκεφτούμε είναι έναν νόμο που πάλι θα προσφέρει προστασία σε αυτούς που έχουν ανάγκη, αλλά θα συνδέεται και με την στεγαστική πολιτική που θα πρέπει να έχει η Ελλάδα, αφουγκραζόμενο και τα νέα δεδομένα στη στεγαστική αγορά κ.λπ.».