επικαιρότητα

Τι απαντά η δ.σ. Σφακιανάκη Μαρία στις βολές Σχοιναράκη με φόντο το Βιολογικό Ασημίου

Τι απαντά η δ.σ. Σφακιανάκη Μαρία στις βολές Σχοιναράκη με φόντο το Βιολογικό Ασημίου

"Θεωρώ χρέος μου να σταθώ δίπλα στους αγανακτισμένους συμπολίτες μου και να τους υπερασπιστώ"!

A-
A+
19/05/2019 | 18:23

Επιστολή-ανακοίνωση εξέδωσε η δημοτική σύμβουλος Γόρτυνας κα. Σφακιανάκη- Ντελάκη Μαρία προς απάντηση στον τελούντα εν αργία Δήμαρχο Γόρτυνας κ. Ν. Σχοιναράκη και στα λεγόμενά του, που εμπεριείχαν προσωπικές αιχμές, το βράδυ των εγκαινίων του εκλογικού του κέντρου στο Ασήμι (16/5/1019).

Συγκεκριμένα στο κείμενο αναφέρονται τα εξής:

“Όσο και αν φωνασκείτε δεν μπορείτε να με σπιλώσετε…..και να ζητάτε  δημόσια μέσα στο χωριό μου να με τιμωρήσουν οι πολίτες  στις 26/5 την ημέρα των εκλογών,επειδή δήθεν ήμουν πρωτεργάτης της παραπληροφόρησης και της συκοφάντησης εναντίον σας για το θέμα του Βιολογικού.

Ο λόγος  είναι ένας και μοναδικός. Δεν αποδέχεστε τους ανθρώπους που έχουν άποψη, μπορούν να διεκδικούν και να εναντιωθούν στα κακώς κείμενα για τα οποία εσείς ευθύνεστε….

Άλλωστε εσείς κ. Σχοιναράκη δεν είστε που εκθειάζατε τη συμπεριφορά μου και υποστηρίζατε δημοσίως σε πολλά δημοτικά συμβούλια  ότι είμαι παράδειγμα δημοτικού συμβούλου προς μίμηση και με στέλνατε να εκπροσωπήσω το Δήμο στο Αναπτυξιακό Συνέδριο Κρήτης, σε συσκέψεις της Περιφέρειας Κρήτης και του Εμπορικού Επιμελητηρίου;

Επίσης με είχατε εμπιστευτεί και είχα προωθήσει θέματα της περιοχής, όπως η Λιμνοδεξαμενή Στερνών για την αγορά γης από τους ιδιοκτήτες, ώστε να μη χαθεί ένα τόσο σημαντικό έργο, αφού είχαν περάσει επτά χρόνια και δεν είχατε πράξει τίποτα. Ακόμα και για την αποδέσμευση της χρηματοδότησης του σχολείου των Αγίων Δέκα  από την Περιφέρεια με εμπιστευτήκατε.

Γνωρίζετε πολύ καλά τα θέματα αυτά!!!!Και πολλά άλλα……

Τι άλλαξε από τότε μέχρι σήμερα; Μήπως αιτία είναι το γεγονός της υποψηφιότητάς μου με μια άλλη ομάδα ανθρώπων που εγώ έκρινα  ότι θα διοικήσουν με μεγαλύτερη υπευθυνότητα και διαφάνεια το Δήμο Γόρτυνας, και θα καταφέρουν να νοικοκυρέψουν τον Δήμο προς όφελος των δημοτών;;;;;

Επίσης θέλω να σας υπενθυμίσω ότι εγώ γεννήθηκα, μεγάλωσα, έκανα οικογένεια και ζω σε αυτό τον τόπο, και είτε με “τιμωρήσουν” είτε με επιβραβεύσουν οι συνδημότες μου στις 26 Μαΐου θα συνεχίσω να εργάζομαι με όλες μου τις δυνάμεις για την εξέλιξη και την ανάπτυξή του, και θα είμαι απέναντι σε όποιον υπονομεύει και αδιαφορεί για αυτή την περιοχή. Μια περιοχή που εσείς με την αδιαφορία σας και την απραξία σας έχετε αφήσει να καταρρεύσει.

Προς ενημέρωση όλων των πολιτών του Δήμου Γόρτυνας και ιδιαίτερα των συγχωριανών μου, των κατοίκων  του Ασημίου, για το θέμα του Βιολογικού  θα ήθελα να σημειώσω ότι πάνω από πέντε(5) χρόνια δεν λειτουργεί  με συνέπεια τον κίνδυνο της δημόσιας υγείας!Ειλικρινά, ρωτάω όλους εσάς! Τι θα προσδοκούσατε από έναν άνθρωπο που σας εκπροσωπεί στο δημοτικό συμβούλιο; Να προσπαθήσει  και να διεκδικήσει με οποιοδήποτε  τρόπο την αποκατάσταση του συγκεκριμένου έργου, ώστε να διαφυλαχθεί η δημόσια υγεία των κατοίκων, να προστατευθεί  το περιβάλλον και οι άνθρωποι να μπορούν  να καλλιεργήσουν  τις περιουσίες τους ή να αποσιωπά και να μην πράξει τίποτα;

Εγώ επέλεξα στην αρχή να ενημερώσω επανειλημμένα τους υπεύθυνους για το πρόβλημα. Αφού δεν υπήρξε  κανένα αποτέλεσμα  και καμιά ευαισθησία συντάχθηκα στο πλευρό των αγανακτισμένων δημοτών που διαμαρτύρονταν γι’αυτό. Μαζέψαμε 150 υπογραφές  και προχωρήσαμε σε επώνυμες καταγγελίες στις αρμόδιες υπηρεσίες (Διεύθυνση Περιβάλλοντος, Διεύθυνση Υγείας, Διεύθυνση Υδάτων και στον Εισαγγελέα).

Θεωρώ ότι ήταν και είναι χρέος μου να σταθώ δίπλα στους συμπολίτες μου και να τους υπερασπιστώ.

Εσείς όλο αυτό το θεωρήσατε συκοφαντία και παραπληροφόρηση!!!

Όσο για την απειλή σας προς όλους εμάς που υπογράψαμε το έγγραφο διαμαρτυρίας και το καταθέσαμε στις υπηρεσίες…. στο δελτίο τύπου για την εξεύρεση χρηματοδότησης  και συγκεκριμένα στις 10/1/2019 στο apopsilive, αναφέρατε ότι η χρηματοδότηση έρχεται ως απάντηση σε εκείνους που διαλαλούσαν, παραπληροφορούσαν και παρέσυραν πολίτες και φορείς με ανυπόστατες φήμες και ότι ήρθε η ώρα να υποστούν τις συνέπειες που προβλέπει ο νόμος σε τέτοιες περιπτώσεις. Με λίγα λόγια θέλατε να πάτε στον εισαγγελέα μια ολόκληρη κοινωνία, η οποία κατήγγειλε μια περιβαλλοντική βόμβα, τον Βιολογικό Ασημίου,  που με ευθύνη σας μολύνει ακόμα και  σήμερα περιουσίες και περιβάλλον!

Ένα έχω να πω για όλα αυτά! Πράγματι οι πολίτες θα επιλέξουν, ποιους θέλουν να τους εκπροσωπήσουν στη νέα Δημοτική Αρχή. Δεν έχουμε παρά να περιμένουμε την εντολή των συνδημοτών μας!