επικαιρότητα

Τι απαντά ο Δήμαρχος Γόρτυνας για την απόφαση που τον θέτει σε αργία

Τι απαντά ο Δήμαρχος Γόρτυνας για την απόφαση που τον θέτει σε αργία

Εκκρεμεί η εκδίκαση της προσφυγής κατά της απόφασης στο ΣτΕ.

A-
A+
18/04/2019 | 7:30

“Ουδέποτε κηρύχτηκα έκπτωτος από το Συμβούλιο της Επικρατείας ούτε από κάποιο άλλο φορέα της Δημόσιας Διοίκησης” απαντά ο Δήμαρχος Γόρτυνας, Νίκος Σχοιναράκης μετά τη γνωστοποίηση της ποινής την οποία του επέβαλε το πειθαρχικό της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για την απένταξη έργου στη ΔΕ Ρούβα.

Με επιστολή την οποία αποστέλλει στα ΜΜΕ δίνει τη δική του εξήγηση στην απόφαση που του επέβαλε το πειθαρχικό της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κατά της οποίας ο ίδιος έχει κάνει προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας και αναμένει την εκδίκαση της προσφυγής.

Ειδικότερα αναφέρει:

“Προς αποκατάσταση της αλήθειας, μετά την παραπληροφόρηση του κοινού, που επιχειρήθηκε από δημοσιεύματα, που με πηχυαίους τίτλους έκαναν λόγο για δήθεν έκπτωσή μου από το αξίωμα του Δημάρχου Γόρτυνας, θα ήθελα να καταστήσω ξεκάθαρο ότι ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΚΗΡΥΧΘΗΚΑ ΕΚΠΤΩΤΟΣ από το αξίωμα του Δημάρχου.

Το θέμα ξεκίνησε όταν η Αποκεντρωμένη Διοίκηση ζητούσε διευκρινήσεις για την απένταξη του έργου “Θεάτρου Δήμου Ρούβα” που αφορούσε τον πρώην Καποδιστριακό Δήμο Ρούβα, για το οποίο έχουμε δικαιωθεί ότι δεν φέρουμε καμία ευθύνη.

Η δε υπηρεσία επειδή καθυστέρησε να απαντήσει με δεδομένο ότι αφορούσε ένα έργο του πρώην Καποδιστριακού Δήμου Ρούβα και εξαιτίας της ανωτέρω καθυστέρησης η Διευθύντρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηρακλείου με παρέπεμψε στο πειθαρχικό, το οποίο γνωμοδότησε την επιβολή της πειθαρχικής ποινής της αργίας για ένα μήνα. Την οποία επικύρωσε η Συντονίστρια της Αποκεντρωμένης διοίκησης Ηρακλείου και όχι το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ).

Φυσικά, στην άδικη αυτή απόφαση έχει ασκηθεί προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας η οποία δεν έχει συζητηθεί ακόμη και για την οποία είμαστε σίγουροι ότι θα δικαιωθούμε.

Παράλληλα, είχε ασκηθεί και αίτηση αναστολής, η οποία απορρίφθηκε από την Επιτροπή Αναστολών του ΣτΕ, παρά το γεγονός ότι εκκρεμεί η συζήτηση της προσφυγής, η οποία και έχει προσδιοριστεί για να συζητηθεί άμεσα. Άρα το όλο θέμα έχει να κάνει αποκλειστικά και μόνο με την καθυστέρηση της εγγραφής απάντησης της υπηρεσίας του Δήμου προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηρακλείου. Κατά την άποψή μας δικαιολογημένη.

Δυστυχώς κάποιοι παίρνοντας ως αφορμή το ανωτέρω και μη έχοντας άλλο όπλο στην εκλογική αναμέτρηση απέναντι μου, χρησιμοποιούν την ίντριγκα και την παραπληροφόρηση προκειμένου να παραπλανήσουν το εκλογικό σώμα και το λαό του Δήμου Γόρτυνας.

Θα ήθελα να τους καταστήσω σαφές ότι η παραπληροφόρηση και τα χτυπήματα κάτω από τη μέση δεν μπορούν να με ακουμπήσουν, είμαι ξεκάθαρος απέναντι σε όλους τους Δημότες ότι ενεργώ πάντα προς όφελος του Δήμου και μόνο.

Προφανώς κάποιοι κόπτονται βλέποντας ότι οι Δημότες αντιλαμβάνονται το ποιος είναι καταλληλότερος και ποιος θα είναι ο νικητής στις επερχόμενες εκλογές και προσπαθούν με κάθε τρόπο και κάθε κόστος να το ανατρέψουν με ανορθόδοξες ενέργειες και παραπληροφόρηση.

Σε όλους αυτούς έχουμε μια και μοναδική απάντηση: Συνεχίζουμε τον αγώνα μας και την προσπάθειά μας για έναν και μοναδικό σκοπό.

ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ.