επικαιρότητα

Χ.Σπίρτζης: Το Σεπτέμβριο στη Βουλή το αποτέλεσμα του διαγωνισμού για το αεροδρόμιο

Χ.Σπίρτζης: Το Σεπτέμβριο στη Βουλή το αποτέλεσμα του διαγωνισμού για το αεροδρόμιο

Προχωρούν ΒΟΑΚ και αεροδρόμιο Καστελλίου

A-
A+
20/08/2018 | 18:57

Η δέσμευση της κυβέρνησης για έξοδο από τα μνημόνια υλοποιήθηκε. Δεν πανηγυρίζουμε γιατί το κόστος για τον ελληνικό λαό είναι τεράστιο, δήλωσε στην ΕΡΤ ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης. Από εδώ και στο εξής θα έχουμε τις ίδιες δεσμεύσεις με όλες τις χώρες μέλη της ευρωζώνης, σημείωσε.

Ο Χρήστος Σπίρτζης μίλησε για τα μεγάλα έργα, που έχουν μπει σε τροχιά υλοποίησης, ανάμεσά τους και ο Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης, ενώ έδωσε περισσότερες πληροφορίες για τα ηλεκτρονικά διόδια με αναλογική χρέωση στις εθνικές οδούς.

Για το αεροδρόμιο στο Καστέλλι είπε πως έχει ολοκληρωθεί η διαγωνιστική διαδικασία και το Σεπτέμβριο, το αποτέλεσμα του διαγωνισμού θα έρθει προς κύρωση στο Κοινοβούλιο. “Στο Καστέλι έχει ολοκληρωθεί σχεδόν η διαγωνιστική διαδικασία, έχουμε πάρει τις περισσότερες εγκρίσεις από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, επομένως το Σεπτέμβριο θα έρθει η συμφωνία του διαγωνισμού, το αποτέλεσμα του διαγωνισμού, για κύρωση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, μέσα στα θερινά τμήματα θα έρθει και ο διαγωνισμός που έγινε για το Θριάσιο και έχουμε και το Βόρειο Οδικό Αξονα Κρήτης, ένα από τα μεγαλύτερα έργα που έχει ανάγκη η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και όχι η ανάπτυξη απλά. Γιατί εκεί πρέπει να κινηθούμε, να σταθούμε στα πόδια μας. Άρα τα έργα υποδομής που σχεδιάζονται πρέπει να σχετίζονται με τη στήριξη των παραγωγικών δραστηριοτήτων που έχουμε. Και η Κρήτη έχει ανάγκη από υποδομές για να στηρίξουμε την παραγωγή της” – είπε ο υπουργός.

Για το ΒΟΑΚ ανέφερε πως είναι ένα από τα μεγαλύτερα έργα που έχει ανάγκη η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Επέμεινε στους 3 διαγωνισμούς – από τα Χανιά ως τη Χερσόνησο, με ΣΔΙΤ από τη Χερσόνησο ως τη Νεάπολη, δημόσιο έργο από τη Νεάπολη μέχρι τον Άγιο Νικόλαο.

Επίσης προανήγγειλε ότι μέσα στο 2019 θα τεθεί σε δοκιμαστική λειτουργία το μετρό της Θεσσαλονίκης, προανήγγειλε ο υπουργός Υποδομών ενώ αναφερόμενος στη γραμμή 4 του Μετρό της Αθήνας σημείωσε ότι είναι σε διαδικασία διαγωνισμού.

Δείτε τη συνέντευξη εδώ.

Πηγή: cretalive.gr