επικαιρότητα

Υπολειτουργεί το Γυμνάσιο Βαγιονιάς-διαμαρτύρονται οι γονείς

Υπολειτουργεί το Γυμνάσιο Βαγιονιάς-διαμαρτύρονται οι γονείς

Αύριο στις 10:00 κατέρχονται σε παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Διεύθυνσης.

A-
A+
09/10/2019 | 13:46

Την έντονη διαμαρτυρία τους για την υπολειτουργία του Γυμνασίου Βαγιωνιάς εκφράζουν γονείς, μαθητές, εκπαιδευτική κοινότητα και δημοτική αρχή.

Αυτό που τους ανησυχεί ιδιαίτερα είναι το γεγονός ότι έχουν παρέλθει ήδη 30 ημέρες από την έναρξη της σχολικής χρονιάς και το Γυμνάσιο της Βαγιωνιάς υπολειτουργεί, καθώς διαθέτει μόλις έναν καθηγητή Φυσικής, μία γυμνάστρια (2 ημέρες την εβδομάδα) και έναν καθηγητή Πληροφορικής (1 ημέρα την εβδομάδα).

Με βάση τις απαιτήσεις του σχολικού προγράμματος για τους περίπου 30 μαθητές του Γυμνασίου Βαγιωνιάς, αυτή την στιγμή δεν καλύπτονται:

-33 ώρες Φιλολογικών Μαθημάτων

-6 ώρες Αγγλικών

-6 ώρες Γαλλικών

-3 ώρες Τεχνολογίας

-3 ώρες Μουσικής

«Διεκδικούμε το αυτονόητο. Να έχουν τα παιδιά μας ίση μεταχείριση με τους μαθητές των μεγάλων αστικών κέντρων, ώστε να μην χάνουν πολύτιμες διδακτικές ώρες, οι οποίες είναι αμφίβολο αν θα αναπληρωθούν. Ζητάμε από το υπουργείο Παιδείας και από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου Κρήτης να προχωρήσουν άμεσα οι απαραίτητες διαδικασίες, ώστε να καλυφθούν οι κενές θέσεις εκπαιδευτικών στο Γυμνάσιο Βαγιωνιάς» τονίζει η αρμόδια για θέματα Παιδείας αντιδήμαρχος, Σοφία Χατζάκη – Σφακιανάκη.

Σημειώνεται ότι αύριο Πέμπτη 10 Οκτωβρίου, στις 10:00, γονείς και εκπαιδευτικοί θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Ηράκλειο.