Ευθέως

2021: Χρονιά πολλών ελπίδων

2021: Χρονιά πολλών ελπίδων

A-
A+
30/12/2020 | 15:13



Η νέα χρονιά που ανατέλλει, σηκώνει ήδη, το βάρος των πολλών ελπίδων μας για απαλλαγή από τον κορωνοϊό, για ανάκαμψη και επιστροφή στην κανονικότητα, μετά από το εξαιρετικά δύσκολο 2020-έτος πανδημίας, περιορισμών και ασφυξίας της οικονομίας. Ευχή όλων μας, στο κατώφλι του νέου χρόνου, είναι να σημάνει επιτέλους η αντίστροφη μέτρηση για την όσο γίνεται πιο γρήγορη απαλλαγή μας από την πανδημία που έφερε τα πάνω κάτω στις ζωές μας, αφήνοντας πίσω της πολλά θύματα, μια ταλαιπωρημένη κοινωνία και μια βαθιά πληγωμένη οικονομία.

Το έτος  που αποχαιρετούμε μας έκανε ένα πολύτιμο δώρο, δίνοντας μας την ευκαιρία, μέσα από την ακραία συγκυρία μιας πρωτοφανούς για τη σύγχρονη εποχή επικίνδυνης επιδημίας, να αντιληφθούμε πόσο πολύτιμη -και πόσο εύθραυστη!- είναι η υγεία μας. Πόσο σημαντικό είναι να τηρούμε κανόνες για την προστασία του εαυτού μας, της οικογένειας μας και του κοινωνικού συνόλου, πόσο πρωτεύον είναι να βάζουμε την υγεία πάνω από όλα και να συνεργαζόμαστε ως κοινωνία για την προστασία της.

Πάνω από όλα, η χρονιά που φεύγει μας έκανε να συνειδητοποιήσουμε -μέσω της στέρησης τους- το πόσο σημαντικές είναι οι ανθρώπινες σχέσεις, η επικοινωνία με τον κόσμο, τα ανοιχτά μαγαζιά, τα γεμάτα μαθητές σχολεία, οι λειτουργούντες με πιστούς ναοί, η ελευθερία μετακινήσεων, οι εκδρομές, τα “τραπεζάκια έξω”…

Ναι, το 2021 είναι η χρονιά πολλών ελπίδων για την κοινωνία που αδημονεί να έρθουν τα καλύτερα, με το τέλος της πανδημίας, των απαγορεύσεων, των περιορισμών, των λουκέτων, των δυσάρεστων ανατροπών, της επιστροφής μας σε μια φυσιολογική ζωή, κανονικότητας και προόδου.
Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου αυτές οι ελπίδες μας να επαληθευτούν!
 

                                                                   

Καλή χρονιά με υγεία για όλους μας!

Μαθιουδάκης Ιωάννης