Ευθέως

Μήνας Αύγουστος

Μήνας Αύγουστος

A-
A+
06/08/2019 | 9:24

Ο μήνας Αύγουστος αποτελούσε πάντα για την πλειοψηφία των Ελλήνων την ιδανική περίοδο ανάπαυλας, ενός διαλείμματος διαρκείας από την πίεση της καθημερινότητας, μια γερή ανάσα πριν, τις γεμάτες υποχρεώσεις, εποχές του Φθινοπώρου και του Χειμώνα. Στα χρόνια της κρίσης που διανύουμε πολλά έχουν αλλάξει επηρεάζοντας αναπόφευκτα και τις διακοπές που για πολλούς αποτελούν πλέον «όνειρο θερινής νυκτός», καθώς η καλοκαιρινή τους αναψυχή περιορίζεται σε κάποιες εξορμήσεις, απογεύματα ή Σαββατοκύριακα, σε κοντινές παραλίες. Σε αυτό βεβαίως, οι Κρητικοί είμαστε ιδιαίτερα ευνοημένοι, ως κάτοικοι ενός νησιού που αποτελεί έναν από τους ωραιότερους και δημοφιλέστερους προορισμούς διακοπών: έχοντας πανέμορφες παραλίες δίπλα μας, δεν χρειάζεται να ταξιδέψουμε κάπου αλλού, με ότι αυτό συνεπάγεται σε πρόσθετα έξοδα, για παραθερισμό. Εξ ου και «η χαρά του καλοκαιριού» αντέχει ακόμα, έστω και μετά δυσκολιών, προβληματισμών και της διαρκούς αγωνίας για το τι μας φέρνει η επόμενη μέρα.

Η τουριστική άνθηση, χρόνο με το χρόνο, δίνει μια αίσθηση αισιοδοξίας ότι αυτός ο τόπος έχει πολλά προσόντα και δυνατότητες για να παραδώσει τα όπλα αμαχητί στην μάχη για την ανάκαμψη από την κρίση και την ανάπτυξη του. Ο ολοένα αυξανόμενος αριθμός επισκεπτών στα μέρη μας, η αγάπη των τουριστών για τον τόπο μας, πολλοί εκ των οποίων θα ήθελαν να αποκτήσουν μόνιμη παραθεριστική κατοικία εδώ, μας κάνουν να δούμε το νησί μας με άλλα μάτια, συνειδητοποιώντας την ανεκτίμητη αξία του και τις τεράστιες προοπτικές του. Σε εποχές εθνικού πεσιμισμού και κατήφειας είναι καλό να εστιάζουμε στα θετικά, να βλέπουμε ότι υπάρχει ξεκάθαρος δρόμος για το πώς η χώρα θα μπορέσει να ξανασταθεί στα πόδια της, επενδύοντας σε ένα από τα πιο δυνατά της χαρτιά, τον τουρισμό.

Όσο κι αν οι συνθήκες της καθημερινότητας δεν μας αφήνουν πολλά περιθώρια για θετική διάθεση, ας εκμεταλλευτούμε τις μέρες του Αυγούστου για να χαλαρώσουμε με τις οικογένειες μας, τους φίλους μας, τους ανθρώπους με τους οποίους περνάμε καλά κι ας αφήσουμε για λίγο τα προβλήματα και τα άγχη στην άκρη. Ας φροντίσουμε να περάσουμε όσο καλύτερα γίνεται και να «φορτίσουμε τις μπαταρίες μας», παίρνοντας δύναμη γα τα δύσκολα που έχουμε μπροστά μας. Καθώς το καλοκαίρι… τρέχει γοργά, ας τρέξουμε να το προλάβουμε, απολαμβάνοντας κάθε ευκαιρία που μας δίνει για χαλάρωση- λέξη σπάνια έως ανύπαρκτη στο λεξιλόγιο των χρόνων της κρίσης.

Καλό υπόλοιπο
Καλοκαιριού για όλους μας!