Αγροτικά

Στην αγορά οι πρώτες μπανάνες με φλούδα που τρώγεται

Στην αγορά οι πρώτες μπανάνες με φλούδα που τρώγεται

Η τιμή τους είναι κάπως τσουχτερή καθώς ξεπερνά τα 4 ευρώ ανά τεμάχιο.

A-
A+
21/02/2018 | 10:26

Μετά τα αβοκάντο χωρίς κουκούτσι, σειρά έχουν τώρα ώρα οι μπανάνες με βρώσιμη φλούδα. Ένα ιαπωνικό αγρόκτημα χρησιμοποιεί αυτό που αποκαλεί ως μέθοδο «ψύξης- απόψυξης» για να καλλιεργήσει τις μπανάνες που έχουν μια πιο μαλακή, εύπεπτη φλούδα.

Η D & T Farm δήλωσε ότι αυτό περιλαμβάνει την αργή ψύξη των κυττάρων ανάπτυξης μπανάνας στους -60C βαθμούς πριν από την απόψυξη τους. «Δημιουργήθηκαν μετά από έρευνα που πραγματοποίησε ο Setsuzo Tanaka, ο οποίος εργάστηκε σε αυτό εδώ και πολύ καιρό ως χόμπι», ανέφερε ένας εκπρόσωπος του αγροκτήματος σύμφωνα με τον Guardian.

«Το κίνητρο για την ανάπτυξή της τεχνικής ήταν το γεγονός ότι ήθελε να φάει μια μπανάνα που θα ήταν εύγευστη και ασφαλής: οι άνθρωποι μπορούν να φάνε τη φλούδα επειδή οι μπανάνες καλλιεργούνται βιολογικά χωρίς χημικά προϊόντα», αναφέρεται. Οι μπανάνες Mongee πέρυσι πουλήθηκαν σε ένα πολυκατάστημα στο Okayama, μεταξύ Κιότο και Χιροσίμα.

Οι αγοραστές καλούνται να περιμένουν να εμφανιστούν μικρές καφέ κηλίδες στη φλούδα ως ένδειξη ότι η μπανάνα είναι έτοιμη να καταναλωθεί στο σύνολό της. Η SoraNews24, ιαπωνική ιστοσελίδα που τις δοκίμασε, ανέφερε ότι η φλούδα ήταν σχετικά λεπτή σε σύγκριση με μια κανονική μπανάνα και επομένως ήταν αρκετό εύκολο να φαγωθεί. «Δεδομένου ότι είναι πολύ λεπτή, δεν υπάρχει παράξενη υφή και σε σύγκριση με τη γλυκύτητα της μπανάνας δεν είναι έντονη η γεύση στη φλούδα», ανέφερε η ιστοσελίδα ενώ σημειώνεται πως η γεύση τους θυμίζει κάπως αυτή του ανανά.

Οι μπανάνες αυτές έχουν παραχθεί μόνο σε μικρές παρτίδες μέχρι στιγμής και η τιμή τους είναι κάπως τσουχτερή καθώς ξεπερνά τα 4 ευρώ για το κάθε τεμάχιο. Ο εκπρόσωπος δήλωσε ότι το αγρόκτημα σχεδιάζει να παράγει 10 φορές περισσότερες μπανάνες φέτος. Αυτή τη στιγμή καλλιεργούσε μπανάνες μόνο στην Ιαπωνία, αλλά σκέφτεται να εξάγει στο εξωτερικό στο μέλλον.