Ελλάδα

Απατεώνας πουλά ανύπαρκτα αυτοκίνητα και στην Κρήτη

Απατεώνας πουλά ανύπαρκτα αυτοκίνητα και στην Κρήτη

Ο «Νεκτάριος» έχει «χτυπήσει» πολλά θύματα από την Κρήτη, τη Πάτρα και τη από την Βόρεια Ελλάδα.

A-
A+
15/03/2019 | 9:47

Ένας παλιός «γνώριμος» τόσο των Αρχών όσο και ανυποψίαστων καταναλωτών φαίνεται πως ενεργοποιήθηκε και πάλι στην αγορά πουλώντας ανύπαρκτα οχήματα που προέρχονται από το πρώην ΟΔΔΥ.

Ο επιτήδειος λειτουργεί με την μέθοδο της «Πυραμίδας» δηλαδή μόνο μέσω γνωριμιών και πάντα υπάρχει κάποιος επώνυμος ο οποίος μάλλον άθελά του δημιουργεί μία λίστα με θύματα οι οποίοι δίνουν προκαταβολές χιλιάδων ευρώ για ανύπαρκτα αυτοκίνητα από τον πρώην ΟΔΔΥ.

Ο «Νεκτάριος» όπως εμφανίζεται τώρα ο επιτήδειος απατεώνας στα νέα του θύματα υπόσχεται πάμφθηνα αυτοκίνητα τα οποία είναι σχετικά καινούρια και αυτή τη φορά ξεκίνησε και πάλι τις κομπίνες του «δίπλα» σε γνωστή DJ με ισχυρό όνομα στα νυχτερινά κλαμπ της Επικράτειας.

Κάποια από τα θύματά του «Νεκτάριου» εκτιμούν πως η ύπαρξη της γνωστής DJ αποτέλεσε την βάση της «πυραμίδας» καθώς το νέο για φθηνά αυτοκίνητα από τον πρώην ΟΔΔΥ διαδόθηκαν άμεσα στους κύκλους της φέροντας πολλές προκαταβολές στον επιτήδειο έμπορο.

Ωστόσο κάποιοι δεν έχουν επισκεφθεί ακόμα τις Αρχές ελπίζοντας πως ο επιτήδειος έμπορος θα τους φέρει το αυτοκίνητο που τους έχει υποσχεθεί αλλά μάταια περιμένουν καθώς τα στελέχη από τον πρώην ΟΔΔΥ έχουν ξεκαθαρίσει στο Newsauto.gr πως κανένα αυτοκίνητο δεν μπορεί να βγει από τις εγκαταστάσεις του χωρίς να συμμετέχει σε δημοπρασία!

Πάντως κάποια ανυποψίαστη καταναλώτρια δεν διστάζει και απέστειλε στο Newsauto.gr την καταγγελία της για το πως έπεσε στα δίχτυα του επιτήδειου εμπόρου αλλά και πως λειτουργεί το σύστημα της «πυραμίδας».

Ειδικότερα όπως αναφέρει στο Newsauto.gr: «Μία φίλη μου δίνει το κινητό του «Νεκτάριου», αν ονομάζεται τελικά έτσι, προκειμένου να επικοινωνήσω μαζί του για την αγορά ενός αυτοκινήτου από τον ΟΔΔΥ.

Δεν τον είχα γνωρίσει η ίδια ποτέ αλλά ήταν φίλος της γνωστής μου επώνυμης DJ και με διαβεβαίωσε και εκείνη πως ο εν λόγο επιτήδειος έμπορος κάνει αυτή τη δουλειά.

Χωρίς να κάνω κάποια περαιτέρω έρευνα τηλεφώνησα στον «Νεκτάριο» για να τον ρωτήσω αν μπορεί να μου βρει ένα Mini Cooper Countryman και αμέσως μου αποκρίθηκε πως ένα τέτοιο αυτοκίνητο θα έβγαινε σύντομα από τον ΟΔΔΥ και μπορούμε να το αποκτήσουμε για μόλις 6.000 ευρώ!

Την επόμενη ημέρα έκανα κατάθεση μιας προκαταβολής 4.000 ευρώ σε κάποιο άλλο όνομα η οποία σύμφωνα με τον «Νεκτάριο» είναι στον ΟΔΔΥ και επίσης του απέστειλα και 5 υπεύθυνες δηλώσεις για το αυτοκίνητο.

Από τα τέλη Δεκεμβρίου μέχρι και τις αρχές Μαρτίου περιμένω να μου επιστραφούν τα χρήματά μου καθώς το αυτοκίνητο τελικά δεν… υπάρχει.»

Η υπόθεση της «πυραμίδας» με ανύπαρκτα αυτοκίνητα από τον ΟΔΔΥ είναι μια πολύ παλιά υπόθεση και ανά τακτά χρονικά διαστήματα βγαίνουν στην αγορά πολλοί επιτήδειου με διάφορα ονόματα όπως του… «Νεκτάριου».

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsauto.gr ο «Νεκτάριος» έχει «χτυπήσει» πολλά θύματα από την Κρήτη, την Πάτρα αλλά και περιοχές από την Βόρεια Ελλάδα από τους οποίους έχει αντλήσει πάνω από 50.000 ευρώ ενώ στα τέλη του 2018 είχαν κατατεθεί περίπου 15 καταγγελίες στις Αρχές.

Σε παλαιότερες δράσεις του «Νεκτάριου» κυκλοφορούσε και λίστα με αυτοκίνητα από τον πρώην ΟΔΔΥ που ήταν πραγματικά σε άκρως δελεαστικές τιμές που έπειθαν ευκολότερα τους καταναλωτές και έδιναν πιο γρήγορα τις παχυλές προκαταβολές τους.