Νότια Κρήτη

Απονομή του βραβείου «Βιργινία Μανασάκη»

Απονομή του βραβείου «Βιργινία Μανασάκη»

A-
A+
18/03/2019 | 14:26

Αύριο στη μία το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, η απονομή του βραβείου «Βιργινία Μανασάκη», που θεσπίστηκε στη μνήμη της, από τον Ενιαίο Σύνδεσμο Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης. Το βραβείο θα παραλάβει διδακτορικός φοιτητής, Ηλίας- Ιωάννης Παπαηλίας.

Στη διαγωνιστική διαδικασία έλαβαν μέρος συνολικά 38 διδακτορικοί φοιτητές απ’ όλη την Ελλάδα, με την επιτροπή να καταλήγει ομόφωνα στην απονομή του βραβείου στον Ηλία – Ιωάννη Παπαηλία. Η αξιολόγηση των αιτήσεων έγινε από Επιστημονική Επιτροπή που συστάθηκε γι’ αυτό τον σκοπό και στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι από τον Ε.Σ.Δ.Α.Κ., την Περιφέρεια Κρήτης, το ΤΕΕ/ΤΑΚ, το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το Πολυτεχνείο Κρήτης και το ΤΕΙ Κρήτης.
Πρόκειται για ένα βραβείο – αναγνώριση της προσπάθειας υποψηφίων διδακτόρων, καθώς η αείμνηστη Βιργινία ήταν υποψήφια διδάκτωρ, για τη διατριβή τους σε θέματα που άπτονται της διαχείρισης των απορριμμάτων, περιβαλλοντικών και ενεργειακών ζητημάτων.
Το βραβείο περιλαμβάνει την απονομή έντυπου επαίνου, ενός ειδικά σχεδιασμένου βραβείου, καθώς και την απονομή του χρηματικού ποσού των 3.000 ευρώ για την ενίσχυση των διδακτορικών σπουδών του βραβευθέντος.