Κρήτη

Αστυνομικοί Ηρακλείου: Γιατί ζητούν ενίσχυση της δύναμης τους και πρόσληψη προσωπικού

Αστυνομικοί Ηρακλείου: Γιατί ζητούν ενίσχυση της δύναμης τους και πρόσληψη προσωπικού

A-
A+
16/01/2020 | 12:44

πιστολή προς τον υπουργό Προστασία του Πολίτη, τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας και γενικότερα τις ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ , στέλνει η Ένωση Αστυνομικών υπαλλήλων Ηρακλείου αναφορικά με το μείζον θέμα της ενίσχυσης, του αστυνομικού προσωπικού της Δ.Α Ηρακλείου.

Η Ένωση ζητάει την ενίσχυση με τις τακτικές μεταθέσεις την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων της Δ.Α. Ηρακλείου καθώς και την ενίσχυση με υλικοτεχνικό εξοπλισμό  προκειμένου να μπορέσει το Αστυνομικό Προσωπικό να εκτελέσει τα καθήκοντα του και οι πολίτες του νομού μας να νοιώθουν ασφαλείς.

Μάλιστα όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, «Από τις 812 οργανικές θέσεις που προβλέπονται στο Νομό Ηρακλείου υπάρχουν μόνο 770,  εκ των οποίων 70 περίπου Αστυνομικοί έχουν αποσπασθεί και υπηρετούν εκτός Δ.Α. Ηρακλείου. Έλλειψη δηλαδή πάνω από εκατό  Αστυνομικών για την εύρυθμη λειτουργία των Υπηρεσιών.

Τα περισσότερα τμήματα υπολειτουργούν διότι στελεχώνονται με τους μισούς Αστυνομικούς από αυτό που προβλέπει η αναδιάρθρωση ενώ συγχρόνως στις περισσότερες υπηρεσίες αυξήθηκε η εδαφική τους αρμοδιότητα.

Το Α.Τ. Φαιστού, το Β Α.Τ. Ηρακλείου και το Τμήμα Μεταγωγών Δικαστηρίων  υπολειτουργούν και κάθε μήνα ενισχύονται με συναδέλφους από άλλες υπηρεσίες της Δ.Α. Ηρακλείου.

Στη Βουλή το θέμα

Εντωμεταξύ στη  Βουλή απέστειλε ο Νίκος Ηγουμενίδης την επιστολή της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων του Νομού Ηρακλείου προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, με την οποία τίθενται τα σοβαρά ζητήματα λειτουργίας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου.

Με αναφορά που καταθέτει ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει τα επίμαχα σημεία της επιστολής σύμφωνα με την οποία ζητείται επιτακτικά η κάλυψη των οργανικών θέσεων, ενώ επιπλέον επισημαίνεται ότι η αναβάθμιση του κλιμακίου ΒΟΑΚ Ηρακλείου σε σταθμό δεν επανδρώθηκε με προσωπικό εκτός Αστυνομικής Διεύθυνσης όπως θα έπρεπε, με αποτέλεσμα την ακόμη μεγαλύτερη αποδυνάμωση, αλλά και ότι το Α.Τ. Φαιστού, το Β Α.Τ. Ηρακλείου και το Τμήμα Μεταγωγών Δικαστηρίων υπολειτουργούν και κάθε μήνα ενισχύονται από άλλες υπηρεσίες της Δ.Α. Ηρακλείου.

Με το έγγραφο της αναφοράς ο Νίκος Ηγουμενίδης ζητά απαντήσεις από τον Υπουργό στο εν λόγω έγγραφο, καθώς και ενημέρωση για όλες τις σχετικές ενέργειες του Υπουργείου.