Υγεία

Ένα βήμα πριν το κλείσιμο η Β’ Παθολογική του Βενιζελείου

Ένα βήμα πριν το κλείσιμο η Β’ Παθολογική του Βενιζελείου

Λόγω των τραγικών ελλείψεων σε προσωπικό, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι σε ανακοίνωσή τους.

A-
A+
28/02/2020 | 10:55

Ένα βήμα πριν το κλείσιμο βρίσκεται η Β’ Παθολογική Κλινική του Βενιζελείου Nοσοκομείου λόγω των τραγικών ελλείψεων σε προσωπικό, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι σε ανακοίνωσή τους. Οι εργαζόμενοι απαιτούν μόνιμες λύσεις.

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, «το φιλότιμο του προσωπικού, η αυταπάρνηση και η αγάπη του για το Νοσοκομείο και τους ασθενείς είναι οι μόνοι λόγοι που η Κλινική τόσα χρόνια στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και των απαιτήσεων. Δυστυχώς όμως οι δύσκολες και εξοντωτικές συνθήκες εργασίας, οι συνεχόμενες προκλήσεις και ο αυξημένος όγκος εργασίας δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με τη ρομαντική διάθεση 3 ατόμων.»

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Κραυγή αγωνίας και απελπισίας από τους γιατρούς της Β’ Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου μας, καθώς, όπως οι ίδιοι χαρακτηριστικά αναφέρουν σε επιστολή τους προς τον Σύλλογο Εργαζομένων, έχουν μείνει τρείς μόνιμοι για να καλύψουν τον αυξημένο όγκο των ασθενών αλλά και όλες τις υπόλοιπες δραστηριότητες της Κλινικής, όπως τα εξειδικευμένα ιατρεία.

Το πρόβλημα είναι διαχρονικό, η ενημέρωση των υπευθύνων και οι οχλήσεις διαρκείς, οι προειδοποιήσεις για την κατάσταση συνεχόμενες αλλά ΟΥΔΕΙΣ δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ να δώσει λύση και να ενισχύσει με προσωπικό την Κλινική, μια κλινική πρώτης γραμμής με τόσο αυξημένο όγκο εργασιών και απαιτήσεων.

Τις αυξημένες ανάγκες λοιπόν της Κλινικής αυτή τη στιγμή καλύπτουν 2 μόνιμοι γιατροί, ένας επικουρικός, μια αγροτική γιατρός με απόσπαση ( η θητεία της οποίας λήγει σήμερα 28/2/2020) και μια επικουρικός, η οποια έχει αποσπαστεί από τα ΤΕΠ, τμήμα για το οποίο διορίστηκε (η θητεία της οποίας λήγει τον Ιούνιο αλλά ταυτόχρονα εκκρεμούν και οι άδειες της).

Μια κλινική λοιπόν πρώτης γραμμής και υψηλής βαρύτητας, που καλύπτει μεγάλο ποσοστό των αναγκών των πολιτών, ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΡΙΝ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ καθώς οι εναπομείναντες ιατροί αδυνατούν να ανταπεξέλθουν με επάρκεια και ασφάλεια στα καθήκοντα τους, τόσο για τους ίδιους όσο και για τους ασθενείς που καλούνται να νοσηλεύσουν.

Οι πρόχειρες λύσεις να καλυφθούν μια – δυο μεικτές εφημερίες με φιλότιμους συναδέλφους από άλλες κλινικές δεν οδήγησε πουθενά, ενώ ταυτόχρονα προκαλεί μεγάλα ερωτηματικά για το πόσο ασφαλές είναι να εφημερεύεις σε μια κλινική που δεν ξέρεις ούτε το τμήμα ούτε τους ασθενείς του.

Το φιλότιμο του προσωπικού, η αυταπάρνηση και η αγάπη του για το Νοσοκομείο και τους ασθενείς είναι οι μόνοι λόγοι που η Κλινική τόσα χρόνια στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και των απαιτήσεων. Δυστυχώς όμως οι δύσκολες και εξοντωτικές συνθήκες εργασίας, οι συνεχόμενες προκλήσεις και ο αυξημένος όγκος εργασίας δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με τη ρομαντική διάθεση 3 ατόμων.

ΑΠΑΙΤΕΙ ΕΠΑΡΚΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΕ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΚΑΙ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ

Απ’ότι φαίνεται όμως οι Διοικούντες έχουν άλλη άποψη, οδηγώντας  σε απελπιστική κατάσταση την Κλινική, η οποία δυστυχώς για τον Μήνα Μάρτιο δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, με όποιες συνέπειες αυτό επιφέρει στην εφημεριακή κατάσταση και την ετοιμότητα των υπηρεσιών υγείας του Νησιού, ένα παραπάνω τώρα που τα μέτρα ετοιμότητας είναι αυξημένα λόγω κορονοϊού.

Οι ευθύνες όλων των Διοικούντων είναι τεράστιες και είναι αυτοί που Ή θα επιλύσουν άμεσα το πρόβλημα Ή θα απολογηθούν στον Κρητικό λαό για το Κλείσιμο της Κλινικής.

Ακόμη και οι δυο θέσεις παθολόγων που προκηρύχθηκαν πρόσφατα αντιλαμβανόμαστε ότι στην καλύτερη περίπτωση θα αναλάβουν υπηρεσία τουλάχιστον ένα χρόνο μετά.

Απαιτούμε λοιπόν άμεσα ΜΟΝΙΜΕΣ ΛΥΣΕΙΣ η ανάληψη της ευθύνης από τις Διοικήσεις για το κλείσιμο της Κλινικής.

ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Ολόκληρη η επιστολή αγωνίας των γιατρών της Κλινικής

Β΄ Παθολογική κλινική